Kuća na selu stara petsto godina bila je potpuno derutna i neprikladna za život, no bračni par s dvije male kćeri prihvatio se velikog izazova i transformirao je u dom iz mašte. Sav posao odradili su sami, i to tijekom dvije trudnoće.

Supružnici Stephanie i Graeme Gowland iz Northumberlanda u Engleskoj prije pet godina kupili su kuću sagrađenu u 16. stoljeću, dok je Stephanie bila trudna s njihovom prvom kćeri Olivijom. Prvotni plan bio je urediti kuću za prodaju, ali nakon što su pet godina proveli preuređujući je, zaljubili su se u imanje i odlučili tu ostati živjeti.

Kuća je bila potpuno derutna, prljava i istrošena. To je uvijek bilo imanje za iznajmljivanje i vidjelo se da nitko u njega nikada nije uložio ljubav. Tu se nije moglo živjeti i postojali su brojni problemi poput vlage. Mislim da smo je upravo mi uspjeli dobiti jer je druge odbila količina posla potrebna za renovaciju. Ali mi smo vidjeli potencijal kuće s visokim stropovima, izloženim gredama i pričvršćenom stajom, ispričala je Stephanie Gowland za Jam Press.

Slika nije dostupna U kuhinji preuređenoj za 300 kuna glavna je zvijezda preslatki otok od stare kuhinjske komode

Transformaciju kuće par je započeo otvaranjem svih zapečaćenih prozora kako bi kuća mogla disati cijelo ljeto dok su oni započeli s radovima, što je također pomoglo u uklanjanju vlage i plijesni. Iz kuće su iznijeli sav stari namještaj i potpuno je ispraznili i tada su vidjeli da u kući ima nekih predivnih stvari, poput starog kamenog kamina, koji su ostavili.

Ubrzo nakon što su započeli svoj "uradi sam" projekt, Stephanie je ostala trudna, što je značilo da su kuću u što kraćem roku morali osposobiti za življenje. Olivia se rodila u ožujku 2017. godine.

Mnoge naše odluke bile su ishitrene, a radovi su se jako usporili nakon rođenja prve kćeri, a onda je ubrzo došla i druga kći Goldie, kazala je Stephanie. No nakon uloženih pet godina i 65.000 funti (oko 571 tisuća kuna), vlastitim rukama stvorili su svoj dom iz snova kojim se ponose.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju