Kuća na selu stara petsto godina bila je potpuno derutna i neprikladna za život, no bračni par s dvije male kćeri prihvatio se velikog izazova i transformirao je u dom iz mašte. Sav posao odradili su sami, i to tijekom dvije trudnoće.

Galerija

Supružnici Stephanie i Graeme Gowland iz Northumberlanda u Engleskoj prije pet godina kupili su kuću sagrađenu u 16. stoljeću, dok je Stephanie bila trudna s njihovom prvom kćeri Olivijom. Prvotni plan bio je urediti kuću za prodaju, ali nakon što su pet godina proveli preuređujući je, zaljubili su se u imanje i odlučili tu ostati živjeti.

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 1
Kuća je bila potpuno derutna, prljava i istrošena (Foto: Profimedia)

Kuća je bila potpuno derutna, prljava i istrošena. To je uvijek bilo imanje za iznajmljivanje i vidjelo se da nitko u njega nikada nije uložio ljubav. Tu se nije moglo živjeti i postojali su brojni problemi poput vlage. Mislim da smo je upravo mi uspjeli dobiti jer je druge odbila količina posla potrebna za renovaciju. Ali mi smo vidjeli potencijal kuće s visokim stropovima, izloženim gredama i pričvršćenom stajom, ispričala je Stephanie Gowland za Jam Press.

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 11
Supružnici Stephanie i Graeme Gowland iz Engleske derutnu kuću preuredili su u ljupki dom iz mašte (Foto: Profimedia)

Transformaciju kuće par je započeo otvaranjem svih zapečaćenih prozora kako bi kuća mogla disati cijelo ljeto dok su oni započeli s radovima, što je također pomoglo u uklanjanju vlage i plijesni. Iz kuće su iznijeli sav stari namještaj i potpuno je ispraznili i tada su vidjeli da u kući ima nekih predivnih stvari, poput starog kamenog kamina, koji su ostavili.

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 3
U kući je sve uređeno s puno stila i ukusa (Foto: Profimedia)

Transformacija za 1000 kuna: Kako je obična kuhinja zablistala kao nova

Ubrzo nakon što su započeli svoj "uradi sam" projekt, Stephanie je ostala trudna, što je značilo da su kuću u što kraćem roku morali osposobiti za življenje. Olivia se rodila u ožujku 2017. godine.

Mnoge naše odluke bile su ishitrene, a radovi su se jako usporili nakon rođenja prve kćeri, a onda je ubrzo došla i druga kći Goldie, kazala je Stephanie. No nakon uloženih pet godina i 65.000 funti (oko 571 tisuća kuna), vlastitim rukama stvorili su svoj dom iz snova kojim se ponose.

Transformacija derutne kuće u ljupki dom iz mašte - 5
Stephanie i Graeme Gowland uredili su svoj dom iz snova kojim se ponose (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju