Zagrebačka vinska priča "Winetastic Path Home" u finalu je videonatjecanja jedne od najuglednijih američkih vinskih publikacija, Wine Spectatora. Pobjednika natjecanja odlučuju čitatelji, a glasati možete do nedjelje 15. rujna.

Galerija Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 4 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 3 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 2 +0 Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 1

Američki magazin Wine Spectator već 13. put organizira Wine Video Contest. Radi se o natjecanju u kojem na zadanu temu mogu sudjelovati svi koji žele, a u sklopu ovogodišnje teme Winederlust finalisti natjecanja u videima su prikazali svoja vinska lutanja.

Među devet videopriča koje su se našle u finalu nalazi se i jedna iz Zagreba - ona prikazuje hrvatsku metropolu očima vinoljupca, a iza nje stoji Martina Miličević.

Zagreb je u finalu uz priče o prepoznatim kalifornijskim apelacijama, i jedini na temu europskih vina ove godine, rekla je autorica videa.

Već same reakcije na video su uspjeh, ali ako nam želite pomoći da približimo Zagreb i hrvatsku vinsku scenu broju 1, nadam se da imamo vaš glas, dodala je Miličević.

Magazin Wine Spectator, kako mu i samo ime sugerira, fokusira se na vino i kulturu koja ga okružuje. Prvo izdanje magazina koji danas objavljuje 15 brojeva godišnje izišlo je davne 1976. godine, a svaki broj, između ostalog, uključuje od 400 pa do više od 1000 recenzija vina.

Svake godine časopis organizira i videonatjecanje na određenu temu, a ove godine natjecatelji su demonstrirali kamo ih je odvela ljubav prema vinu. U natjecanju mogu sudjelovati svi ljubitelji vina stariji od 21 godinu.

Hrvatska vinska priča u finalu natjecanja američkog Wine Spectatora - 3 Video prikazuje hrvatsku metropolu očima vinoljupca (Foto: Martina Miličević)

Za hrvatske finaliste i njihov video naziva Winetastic Path Home možete glasati na stranicama Wine Spectatora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju