Svugdje oko nas su žene koje nam mogu biti velika inspiracija, nadahnuti nas da učinimo u životu nešto za što možda mislimo da ne možemo, da za to nemamo vremena ili nas životna svakodnevica jednostavno udalji od nekih snova. Emina Drgalić iz Belišća jedna je od tih žena, a njezina priča može biti poticaj da i uz brojne obveze ne odustajemo od želja i prilika da uvijek radimo na sebi.

Emina Drgalić 38-godišnja je majka četvero djece koja živi u Belišću, kako kaže, najljepšem malom gradu u Slavoniji nadomak Osijeka. Po zanimanju je medicinska sestra i trenutno je zaposlena u Lolaribar timu za saniranje rana, a prije toga radila je u Lječilištu Bizovačke toplice, iz kojeg, ističe, nosi najljepše radno iskustvo i neprocjenjiva prijateljstva.

Priča Emine Drgalić iz Belišća može biti poticaj da ne odustajemo od želja i prilika da uvijek radimo na sebi

U Lječilištu Bizovačke toplice radila sam na jednom za mene odličnom projektu i naučila jako puno i što se struke tiče, a i različitosti drugih kultura. Nažalost, s dolaskom pandemije projekt se završio pa sam potražila drugi posao. Trenutno radim na poslu usko vezanom za moju struku, opet punom novih izazova, kaže mama 17-godišnje Lane, 15-godišnje Lare, 13-godišnjeg Luke i osmogodišnje Lise. Eminin suprug zbog posla je stalno na terenu te je djecu sama odgajala, a kako kaže, smatra da je u tome uspjela.

Jako sam zahvalna svojim roditeljima, kumi, sestri, koji mi uskaču oko djece zbog posla i obveza, i veliko hvala nekoliko ljudi u mom životu koji će se prepoznati, što su mi pomogli u onom trenutku kada sam trebala prijateljsku ruku. Život čine male stvari i veliki ljudi.

Moja djeca su sada već velika, može se reći i samostalna poprilično, tako da nemam strah ako moraju ostati sami. Znaju pravila, sve se nekako dogovorimo i organiziramo, a tko želi naći vrijeme za male gušte, taj ga nađe. Kod mene trpi samo san. Sve što trebam napraviti često radim u jako sitne kasne sate, ali to je tako, ističe. A Eminini gušti i velika strast su priprema slastica, torti i kolača svih vrsta te je općenito velika zaljubljenica u kuhanje. Njezini kolači i torte zaista izgledaju fenomenalno.

Kako nisam slastičar po struci, sve što znam o tortama i kolačima te dekoriranju slastica naučila sam sama, vlastitim trudom i radom. Stalno napredujem i pratim trendove, a sve što znam, naučila sam istražujući i isprobavajući razne recepte, otkriva Emina, koja svoje slatke i slane recepte dijeli na Facebooku na stranici Mrs.magic_E_ 50 shades of food. Administrator je u još nekoliko grupa vezanih za kuhanje, zajedno s prijateljicom Ines Šafar, s kojom se zbližila upravo zahvaljujući jednoj grupi te je nastalo jedno veliko prijateljstvo, i još nekoliko cura.

Traženi recepti za kolače i torte

Kako sam u jednoj grupi na Facebooku objavljivala slike svojih jela, svi su pitali za recepte, pa sam odlučila staviti ih na jedno mjesto kako bi bili svima dostupni i evo, pokazalo se kao dobra odluka jer stranica broji u kratko vrijeme gotovo 20.000 članova, koji su mi svi do jednog jako dragi jer da nije njih, vjerojatno ne bih ni pokrenula stranicu, ispričala je Emina, koju najviše od svega motiviraju izazovi. Tako se prihvatila izazova i kada je odlučila smršavjeti te je u više navrata skidala kilograme. Danas se kilogramima više ne opterećuje.

Dobijem, skinem, dobijem, i to u kratkom roku, kao neki začarani krug. Već sam se pomirila s time i više me to uopće ne sekira u životu. Kad mi se jede, jedem, kad kažem neću, ne jedem. Neke životne situacije itekako utječu na to, ali neću si kvariti dobro raspoloženje. I sa 100, i sa 156, i s 80 kilograma ja sam ista, puna života za 100 ljudi, ne za jednog, sa smiješkom dodaje. Smatra je da je u životu bitno ne odustajati od svojih ciljeva, kakvi god oni bili.

Mama i beba Iskustvo novopečene mame: "Imam li pravo reći da je majčinstvo teško i da ponekad želim nestati?"

Slika nije dostupna Medicinska sestra bez dana bolovanja: "Najveća sreća je kad ti dijete mahne i s osmijehom na ličeku ode kući iz bolnice"

Sa svojih 38 godina izgrađena sam osoba karakterno, surovo iskrena iako me to nekada košta, ali to je život. Netko uči na svojim greškama, netko na tuđim, ja obično svaku svoju osjetim na vlastitoj koži i opet kažem, život je jedan, svi griješimo, neki manje, neki više. Ideš, padneš, digneš se, ideš dalje...

Najvažnije od svega jest biti dobar čovjek prema drugima i imati te neke ljude koji ti oboje život, koliko god da je teško u nekom trenutku, govori Emina Drgalić iz Belišća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju