Frizerska dinastija "Bundy Bundy" jedinstvena je "bečka škola" koja datira od 1862. godine. Danas su braća Hans i Georg Bundy zaduženi za salon, a prvi salon otvorio je njihov djed 1919. godine kojeg je zatim naslijedio njihov otac

1. Poznati ste po kombiniranju tradicionalnog i modernog. Koja je tajna uspjeha frizerskog salona "Bundy Bundy" u posljednjih sto godina koja se prenosi s koljena na koljeno?

Pia Bundy: Da, za dvije godine ćemo imati razloga za slavlje jer tada slavimo 100. godišnjicu salona "Bundy Bundy". Hansova i Georgova strast za kosom i poslom je zarazna i tako sam uzbuđena što blisko surađujem s njima i s našim cijelim timom koji stalno stvara vezu između modernog i tradicionalnog. Kreativnost je naša umjetnička tradicija. Stvaranje vlastitih talenata u našoj "Bundy Bundy" akademiji i usavršavanje ima važnu ulogu u održavanju standarda naše kvalitete.

'U trendovima za proljeće/ljetousredotočili smo se na osvjetljavanje bakrene boje u različitim nijansama. Frizure su kombinacija tople i hladne boje te mekih i paperjastih tehnika šišanja te su izuzetno svestrane'

--'Gerhard Kopfer, kreativni direktor salona '

2. Što je za vas kosa? Govorite o kulturi kose te smatrate da je kosa izuzetno važan dio osobnosti, a time i najmoćniji medij izražavanja.

Pia Bundy
: U našim očima kosa je fascinantan medij izražavanja. O osobi možete puno reći iz njene frizure i načina života. Kosa, kao dio čitave osobnosti pojedinca je idividualna, emocionalna i tako svestrana. Kultura ima veze s upornošću i kontinuitetom - kako biste razvili određeni stil frizure važno nam je da se temelji na tradiciji i našoj "Bundy Bundy" filozofiji. Kultura je nešto što živite svjesno.

3. Vaše frizure inspirirane su modom, arhitekturom, slikarstvom, glazbom. Kakav umjetnički izraz vas inspirira danas, u vremenu novih medija i gadgeta?

Gerhard Kopfer
: Kao kreativni direktor umjetničkog tima vjerujem da se inspiracija nalazi posvuda. Samo trebate imati otvoren um i otvorene oči. Tehnološki gadgeti i novi mediji daju podršku komunikaciji kreativnih procesa.

4. Pronalazite li inspiraciju tijekom putovanja? Jeste li ikada posjetili Hrvatsku i možete li pronaći inspiraciju u našoj zemlji?

Gerhard Kopfer
: Nažalost nismo bili u Hrvatskoj do sada, ali ne možemo dočekati da vidimo što sve Zagreb nudi. Nadam se da će vrijeme dopustiti da doznamo malo više o zemlji, njenim ljudima i kulturi.

5. Rekli ste za sebe da "Bundy Bundy" ne slijedi trendove, ali ih postavlja. Kakvu su trendovi za kosu za proljeće/ljeto?

'Frizerska dinastija 'Bundy Bundy' jedinstvena je 'bečka škola' koja datira od 1862. godine'

Gerhard Kopfer: Nedavno smo pokrenuli naš najnoviji "Bundy Bundy" trend "Blush". Kao što možete zaključiti po nazivu, odlučili smo se usredotočiti na osvjetljavanje bakrene boje u različitim nijansama. Frizure su kombinacija tople i hladne boje te mekih i paperjastih tehnika šišanja te su izuzetno svestrane.

6. Imate svoju vlastitu frizersku akademiju i stalno usavršavate tehnike dizajna, slikarstva... Možete li nam dati jedan savjet - kako se postupa s kosom?

Gerhard Kopfer
: Najvažniji dio je svladati osnovne tehnike kako bi ih bili u mogućnosti izgraditi. Jednom kad to svladate, možete početi raditi kreativno. Ne postoje granice.

7. Vaš nastup na Hairstyle News 2017. festivalu inspiriran je mitskim bićima koja utjelovljuje snažna i neovisna žena. Na koji se način mitologija pokazala u stilovima frizura u 21. stoljeću?

Bez prošlosti nema budućnosti. Redefiniranje budućnost temelji se na prošlosti. U današnje vrijeme trendovi kao uvijena, spletena i dignuta kosu s prirodnim pokretima odražavaju elemente grčke mitologije. Za svaki dan kosa se nosi u opuštenom, valovitom, ali romantičnom stilu. Za posebne prilike prigodne frizure su one od prirodne kovrčave kose do avangardnih frizura u obliku skulptura.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju