Kada bismo vas upitali tko je najljepša članica britanske kraljevske obitelji, na pamet bi vam najvjerojatnije pale one najistaknutije poput princeze od Walesa ili vojvotkinje od Sussexa. Međutim, popularni britanski magazin Tatler svojevremeno je tu titulu dodijelio lady Ameliji Windsor.

Galerija Lady Amelia Windsor - 1 Lady Amelia Windsor - 2 Lady Amelia Windsor - 3 +8 Lady Amelia Windsor - 4

Amelia Windsor je unuka princa Edwarda, vojvode od Kenta, bratića kraljice Elizabete II. i Katharine, vojvotkinje od Kenta, a u redu za nasljeđivanje britanske krune nalazi se na 42. mjestu.

Tradicionalan kraljevski život nikad je nije interesirao, ali zato se sjajno snalazi kao članica visokog društva. S 18 godina službeno je predstavljena javnosti na poznatom debitantskom balu u Parizu. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja u ženskom internatu St Mary's u Ascotu, uzela je godinu dana pauze od školovanja te putovala Indijom i Tajlandom.

Lady Amelia Windsor - 1 Amelia 2013. na svom debitantskom balu (Foto: Profimedia/AFP/Guliver Images)

Zatim se upisala na studij talijanskog jezika na sveučilištu Edinburgh. U međuvremenu je postala i članica manekenske agencije Storm pod čijim se okriljem nalazi i njezina imenjakinja Amelia Spencer, nećakinja princeze Diane.

Ušla je i u svijet dizajna kada je 2018. lansirana kolekciju cipela u suradnji s Penelope Chilvers. Revno promiče koncept održive mode i podupire održive modne brendove, a prošle godine napravila je kolekciju za pletenine za brend Brora i dio iznosa od prodaje donirala organizaciji Blue Marine posvećenoj zaštiti oceana.

Lady Amelia Windsor - 8 Lady Amelia Windsor (Foto: Profimedia/AFP/Guliver Images)

Amelia stanuje u jednoj od najživljih londonskih četvrti, Dalstonu, i obožava izlaske - u jednom intervjuu rekla je kako joj je za dobru zabavu potrebna dobra glazba, dobri sugovornici i dobra tekila jer joj ona ne izaziva mamurluk.

Lady Amelia Windsor - 5 Amelia ima vrlo zanimljiv stil odijevanja (Foto: Profimedia/AFP/Guliver Images)

Česta je gošća revija na tjednima mode gdje plijeni pažnju i svojim efektnim odjevnim kombinacijama. Da ima poseban stil potvrđuje i činjenica kako se 2017. godine našla na međunarodnoj listi najbolje odjevenih osoba koju svake godine objavljuje cijenjeni magazin Vanity Fair.

Lady Amelia Windsor - 6 Amelia na sprovodu kraljice Elizabete II. (Foto: Profimedia/AFP/Guliver Images)

Mnogi modni kritičari smatraju kako je stilski puno originalnija i zanimljivija od istaknutijih članica britanske kraljevske obitelji koje se često nalaze na popisima najbolje odjevenih žena na svijetu. Je li njezin stil uistinu bolji od stila Catherine Middleton ili Meghan Markle prosudite sami nakon što u našoj galeriji razgledate njezine kombinacije.

Ima li Amelia bolji stil od Catherine i Meghan?

glasova:

Lady Amelia Windsor - 7 Lady Amelia Windsor (Foto: Profimedia/AFP/Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju