Nekada je najteže početi, ali uvijek moramo krenuti od negdje. Zato svaka dobra priča ima svoj početak. Nisu oduvijek jednostavno postojale održive metode, čiste formule, poštena trgovina ni načela smanjenja otpada.

U L'Occitaneu svoju beskonačno dobru priču započinju s karite orahom koji na svome putovanju od stabla u Burkini Faso do tvornice u Provansi vodi do osnaživanja žena, stvaranja zajednica, učvršćivanja partnerstva i veće održivosti zemljišta i uzgoja.

Po čemu je ovaj karite orah toliko poseban?

Jezgra karite oraha bogata je uljima intenzivno hranjivih i zaštitnih svojstava koji izvanredno djeluju i donose uljepšavajuće prednosti za kožu i kosu te štite od isušivanja. Toliko je nježan da ga može koristiti cijela obitelj – čak i djeca!

PR PR (Foto: PR)

Karite maslac jedan je od ikoničnih i najpoznatijih sastojaka u L'Occitaneu, a glavna je zvijezda omiljene L'Occitaneove kolekcije u kojoj uživaju milijuni ljudi diljem svijeta. Jeste li znali? L'Occitane ne otkupljuje orahe ili jezgru, otkupljuje karite maslac koji lokalno, tradicionalnim i stoljećima starim tehnikama, proizvode ženske udruge u Burkini Faso i Gani. Ovakvo partnerstvo podupire zajednice i osigurava sljedivost sastojaka!

Što je novo u Karite proizvodima?

Hranjiva i njegujuća svojstva omega-3 i omega-6 masnih kiselina te karitena predstavljaju učinkovito rješenje za probleme suhe, jako suhe i osjetljive kože. L'Occitane ovu kolekciju zamišlja kao početak njegujućeg rituala i početak vašeg putovanja prema predivnoj koži. Zato je bilo važno proizvode učiniti prilagođenim svim tipovima kože. Kako bi karite kreme za lice i tijelo mogla koristiti cijela obitelj, uključujući i svakoga s osjetljivom kožom, L’OCCITANE je sve nove formule (Osim Karite Bogatog pilinga za tijelo koji već otprije zadovoljava kriterije L’OCCITANEOVE Povelje o čistoći formula) poboljšao na način da sadrže najmanje 95 % sastojaka prirodnog podrijetla i slijede stroga načela L’OCCITANEOVE Povelje o čistoći formula. Sve nove kreme za njegu tijela i lica poštuju prirodni pH kože i ne sadrže alkohol.

Otkrijte proizvode za njegu lica – kreme i maske, te za njegu tijela – ultrabogate i ultralagane kreme i losione, pilinge, kreme za ruke i inovativno EKO ponovno punjenje Ultrabogate kreme za tijelo te uživajte u ikoničnom mirisu i predivnom osjećaju hranjive njege.

PR PR (Foto: PR)

 

L'Occitaneovo načelo emancipacije žena

L’OCCITANE još od 1980-ih surađuje sa ženskim udrugama u Burkini Faso, a od nedavno i s udrugama u Gani. Karite maslac otkupljuje izravno od proizvođačica što im osigurava financijske pogodnosti i veću ekonomsku sigurnost kako bi mogle postići veći stupanj samostalnosti. To im omogućuje da ulažu u poboljšanje radnih uvjeta kao i da teže većoj održivosti proizvodnih lanaca. L’OCCITANE surađuje s ovim ženskim udrugama te im, prema potrebi, pruža dodatnu potporu kako bi se mogle prijaviti za dobivanje certifikata o poštenoj trgovini i uvesti ekološke metode organske proizvodnje.

Više informacija potražite u L'Occitane trgovinama, u web trgovini ili na službenim društvenim mrežama - Instagramu i Facebooku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju