Za preslatku čestitku potrebno vam je samo malo kreativnosti i najdraže praline. Ovoj ''gorkoj'' godini nedostaje malo slatkoće pa je ovakav znak pažnje uz lijepe želje i riječi podrške idealan poklon za najmilije. U njega ćete uložiti minimalno vremena i truda, a dobiti maksimalno oduševljenje.

Galerija Slatka čestitka od omiljenih pralina - 25 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 26 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 27 +21 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 28

Pri izradi smo se odlučili za našu najelegantniju pralinu Bajaderu, koja osvaja na prvi pogled. Njezino je prepoznatljivo prugasto i zlatno ruho profinjeno i svečano, baš kakvo i priliči ovom blagdanskom dobu. U prepoznatljivoj hrvatskoj pralini stapaju se nostalgija, užitak i slatko iščekivanje te je stvorena za posebne trenutke uživanja za nekog posebnog baš nama.

Sve što vam treba za izradu slatke čestitke Sve što vam treba za izradu slatke čestitke Foto: Nova Studio

Za izradu slatke čestitke potrebni su vam:
- 1 kutija Bajadera (mi smo koristili onu od 300 g)
- čvrsti deblji papir u boji
- komadić kartona
- škare
- pištolj za vruće ljepilo
- ukrasne sjajne vrpce
- srebrni i bijeli marker
- zlatne zvjezdice ili šljokice po želji
- pištolj za vruće ljepilo

Slatka čestitka od omiljenih pralina - 26 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 26 Foto: Srđan Brajković/Nova Studio
Izrada:
1. Deblji papir u boji presavijte napola kako biste napravili bazu za svoju veliku čestitku.

2. Od kartona izrežite zvijezdu i obojite ju u zlatno markerom ili sprejem ako ga imate.

3. Na prednjoj strani počnite s lijepljenjem bora ili nekog drugog blagdanskog oblika (snjegovića, zvona…). Za lijepljenje će vam biti najjednostavniji pištolj na vruće ljepilo, ali možete koristiti i neko drugo jače ljepilo. Na vrhu u sredini zalijepite zvijezdu, a ispod nje jednu pralinu, pa ispod nje dvije jednu do druge pa ispod nje tri pa ponovo ponovite red od tri i isto učinite s onim od četiri i ispod njih poslažite niz od pet bajadera. Tako ćete stvoriti oblik bora.

Slatka čestitka od omiljenih pralina - 30 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 30 Foto: Srđan Brajković/Nova Studio

4. Iskoristiti možete i kutiju. Deblo izrežite od debljeg zaštitnog papira koji se nalazi u kutiji, a ako nemate zlatne zvjezdice kao mi ili razne šljokice, izrežite ih od prednje strane kutije koja je zlatna.

5. Od dvije bajadere napravite poklončiće. Oko njih zavežite sjajne trakice kao kad zamatate poklon i zalijepite ih na dnu bora. Bijelim markerom nacrtajte snježno tlo na kojem stoje poklončići i snježni obris oko bora, a oko zvijezde zlatni sjaj.

Slatka čestitka od omiljenih pralina - 29 Slatka čestitka od omiljenih pralina - 29 Foto: Srđan Brajković/Nova Studio

6. Zlatnim ili bijelim markerom ispišite poruku dragoj osobi kojoj ste zahvalni na podršci i društvu.
Riječi ohrabrenja i lijepe želje u kombinaciji s omiljenom Bajaderom poklon su koji će razgaliti svakoga i ostati u dugom sjećanju.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kraš po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju