Prva epizoda humoristične serije "Prijatelji" premijerno je prikazana 22. rujna 1994. godine. Nije dugo trebalo da se Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler i Joey zavuku pod kožu gledatelja diljem svijeta.

Serija je ubrzo postigla ogromnu popularnost, a glavni glumački ansambl sastavljen od Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lise Kudrow, Davida Schwimmera, Matthewa Perryja i Matta LeBlanca vinuo se među zvijezde. Baš kao i fiktivnu šestorku s malih ekrana, ovu pravu također povezuje veliko prijateljstvo i zajedništvo.

Tako su 2002. odlučili pregovarati s producentskom kompanijom Warner Bros. i zahtijevali plaću od milijun dolara po epizodi za svakog člana glavne postave.

Tražili su i postotak od prikazivanja repriza što su naposljetku također dobili. U svijetu zabavne industrije ti se pregovori i danas smatraju povijesnima jer su do tada ovako unosne glumačke ugovore dobivale isključivo zvijezde koje su polagale autorska prava na svoje serije poput npr. Jerryja Seinfelda.

Avantura omiljene njujorške šestorke trajala je 10 sezona, a zapleti i raspleti njihovih životnih drama pratili su se s neviđenim interesom. Svaki obožavatelj serije i danas ima svoj omiljen lik, ali jeste li se ikada zapitali tko bi od njih šestero zapravo bio vaš najbolji prijatelj?

Ako to želite saznati, zabavite se i riješite naš mali kviz koji će vam to otkriti.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju