Imate li među svojim prijateljicama osobu koja je po horoskopu riba? Zašto baš riba? Zato što je riječ o osobama koje su, barem astrološki gledano, najbolji prijatelji koje netko može poželjeti.

To su odane osobe koje su uvijek tu za svoje prijatelje, koje će im uvijek biti rame za plakanje, čak i kada same grcaju u problemima i koje će uvijek prijateljstvo staviti na prvo mjesto svojih prioriteta.

Ribe su najbrižniji prijatelji koje netko može imati, a da je uistinu tako, potvrđuju i situacije u nastavku.

1. UVIJEK ĆE ČUVATI VAŠE TAJNE
Trebate li nekome povjeriti tajnu koja vam je od velike važnosti, uvijek se možete osloniti na ribe u svojem životu. Posjeduju snažnu empatiju, znaju kako se postaviti u tuđu kožu i realno sagledati zašto vam je važna stvar koju ste joj povjerili. No sve to nije slučajno.

Naime, mnogi od njih iskusili su izdaju u svojem privatnom ili poslovnom životu, pa znaju koliko teško pada kada netko izigra tuđe povjerenje. Upravo ih je ta životna lekcija učinila takvima kakve jesu – osobama kojima se može bezuvjetno vjerovati.

2. IZ RUKAVA IZVLAČE KREATIVNA RJEŠENJA
Osim što su tople i empatične, ribe su također vrlo kreativne te se često upravo u njima krije prava umjetnička duša. No ta se kreativnost preslikava i na sva ostala polja života u vidu pronalaska kreativnih rješenja za gotovo svaki problem koji se nađe pred njima, a jednako će postupiti i kada je riječ o problemima njima važnih bliskih ljudi.

Nude posve neočekivani pogled na rješavanje problema, iz kuta koji niste ni uzeli u obzir. No kako su po prirodi skromne i nenametljive, vjerojatno ćete sami morati pokazati da trebate pomoć. Tada uistinu i možete računati na nju.

3. DRUGE STAVLJAJU ISPRED SEBE
Iako bi svaka osoba trebala na prvo mjesto staviti isključivo sebe, ribe nisu takve. No to njima ni najmanje ne smeta jer ih stavljanje drugih ispred sebe naprosto usrećuje. Vole vidjeti kada nekome mogu pomoći i unaprijediti mu život.

Pokvari li vam se auto, nazovete li ih usred noći plačući nakon prekida ljubavne veze ili naprosto trebate nekoga tko će vam hitno pričuvati dijete, ribe će uvijek rado uskočiti u pomoć.

Prijateljstvo Neraskidiva veza: Pet znakova da ćete zauvijek biti prijateljice

4. NISU LJUBOMORNE
Ljubomora je osobina koju nitko ne voli ni kod sebe ni kod drugih, no često nam ipak kroji život, a to najviše dolazi do izražaja kada postanemo uspješniji od svojih prijatelja u nekome od životnih područja. No ribe nisu takve.

Bilo da ste mnogo uspješniji na poslu, imate muža kakvog bi svaka žena poželjela ili ste upravo kupili kuću iz snova, ribe će vas iskreno podržati u tome. Nikada vas neće ogovarati iza vaših leđa, ismijavati vas ili pokazivati bilo kakve znakove ljubomore.

5. DAJU ISKRENE I REALNE SAVJETE
Kada nekoga molimo za savjet, nadamo se da ćemo možda čuti upravo ono što želimo i na neki način nahraniti svoj ego. No s ribama nema pretvaranja. One će vam iskreno reći što misle o situaciji u kojoj se nalazite, ali će istodobno paziti da to učine tako da vas ne povrijede.

No neće se nametati ako samo naprosto želite da vas netko sasluša, da se isplačete na nečijem ramenu i izbacite sve iz sebe. Ipak, neće ni stavljati ružičaste naočale samo kako bi vas neutemeljeno utješile. Realan, ali i pozitivan pogled na svijet jedna je od njihovih najvećih vrlina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju