Žene su u holivudskoj tvornici snova "prisiljene" na restriktivne dijete kako bi što bolje izgledale na ekranu. Ili im barem tako govore holivudski producenti i redatelji.

S druge strane, Američka akademija umjetnosti i znanosti nagrađuje one koji su za ulogu spremni poduzeti drastične korake te značajno promijeniti svoj osobni izgled. Primjerice, udebljati se.

Charlize Theron
je najbolji dokaz za to. Južnoafrička ljepotica dobila je Oscara za glavnu ulogu u filmu "Čudovište", snimljenom po istinitom događaju 2003. godine. U njemu je tumačila neobrazovanu prostitutku Ailen Vuornos, koja je potkraj osamdesetih godina prošlog stoljeća ubila sedmero ljudi.

Bivša manekenka pristala je udebljati se za ulogu 13 kilograma te prepustiti se u stručne ruke majstora za filmsku šminku. Rezultat? Charlize je bila neprepoznatljiva.

Charlize Theron istu je stvar napravila i 15 godina kasnije. Za nastup u filmu "Tully" udebljala se čak 22 kilograma, o čemu kaže:

Prva tri tjedna su uvijek zabavna jer se osjećaš poput djeteta u trgovini sa slatkišima. Zabavno je otići na doručak u fast food i naručiti dva milkshakea. No nakon tri tjedna više nije zabavno i postaje posao. Sjećam se da sam morala namjestiti budilicu usred noći da jedem kako bih održala nakupljene kilograme.

I Renee Zellweger bila je spremna na fizičku transformaciju zbog filma. Iako ovih dana svi pričaju o njezinoj ulozi u NBC-ovoj seriji "The Thing About Pam", gdje nosi specijalno odijelo i filmsku masku kako bi bila što sličnija punašnoj Pameli Hupp, američka glumica u nekoliko se navrata uistinu morala udebljati. I to dok je snimala "Dnevnik Bridget Jones" i njezin nastavak.

Koje su sve slavne dame odlučile prihvatiti ulogu zbog koje su se trebale udebljati i kako su pritom izgledale, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju