Princ George od Cambridgea u srpnju ove godine napunio je pet godina. Provorođeni sinčić Catherine Middleton i princa Williama razigrano je dijete koje se odgaja po starim kraljevskim pravilima.

Galerija Božićni portret kraljevske obitelji George s djedom Charlesom Princeza Charlotte i princ George na vjenčanju princeze Eugenie - 7 +1 Catherine Middleton - 7

Naime, u svakoj (meteorološkoj) prilici nosi kratke hlačice. Ne samo da su one dio engleske tradicije, već su i pokazatelj pripadnosti višim staležima.

Duge hlače su za starije dječake i muškarce, dok su kratke hlačice na malom dječaku jedan od tihih klasnih pokazatelja koje imamo u Engleskoj. Iako se vremena polako mijenjaju, duge hlače na malom dječaku i dalje se smatraju prigradskim i pokazateljem srednjeg staleža, objašnjava objašnjava stručnjak za društvene etikete William Hanson.

Po istom pravilu odgajan je i njegov otac te stric Harry koji su nosili kratke hlačice u svim prigodama sve do osme godine života. S ozbirom da je Georgeova mama Catherine Middleton poznata po kršenju kraljevskih pravila, ne čudi što svojem mališanu u nekim situacijama ipak odijeva hlače dugih nogavica.

Treći nasljednik britanske kraljevske krune duge je hlače nosio na vjenčanju Meghan Markle i princa Harryja, kao i pri izricanju sudbonosnog da princeze Eugenije Jacku Brooksbanku u kapeli Sv. Georgea u Windsoru.

U tamnoplavom modelu dugih nogavica pojavio se i na ovogodišnjoj božićnoj čestitki, iskombiniravši ih uz gumene čizmice, kariranu košulju i topao vuneni džemper u maslinasto-zelenoj boji. Povrh svega, dopušteno mu je da opušteno pozira s podignutom nogom u zraku što je poza koja se inače ne može vidjeti na kraljevskim portretima.

Neki prigovaraju vojvotkinji od Cambridga da je preblaga u odgoju, dok su drugi oduševljeni činjenicom što George ima priliku uživati u svojem djetinjstvu baš kao i svaki drugi dječak njegove dobi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju