U Kopenhagenu se održala UN-ova međunarodna konferencija "A Decade of Action - 10 Years left" posvećena održivom razvoju.

Galerija Princeza Mary Princeza Mary na UN-ovoj konferenciji o održivom razvoju Princeza Mary na UN-ovoj konferenciji o održivom razvoju +2 Princeza Mary u hlačama na formalnoj visoko-političkoj večeri

Konferencija se održala u palači Christianborg, sjedištu danskog parlamenta, a prisustvovala joj je i princeza Mary, koja je tom prigodom održala govor.

Danska princeza po mnogima je glavna modna suparnica i konkurentica vojvotkinje od Cambridgea. Stil tih dviju dama često se uspoređuje, pogotovo otkako je 2015. godine Mary prvi put Catherine otela titulu najbolje odjevene članice kraljevskih obitelji, i to prema rezultatima jedne britanske ankete.

Iako je Catherine uvijek primjereno odjevena, Britanci joj najčešće zamjeraju to što je često pomalo staromodna u svom odabiru.

Tako ćemo je, na primjer, u svim formalnim prigodama obvezno vidjeti u haljini ili suknji kao što nalažu stari običaju britanske monarhije. Hlače bira samo za manje formalne posjete, i to uglavnom one sportske prirode.

Princeza Mary na UN-ovoj konferenciji o održivom razvoju Princeza Mary na UN-ovoj konferenciji o održivom razvoju (Foto: Profimedia)

U tome se danska princeza razlikuje od nje. Mary je za UN-ovu konferenciju odabrala tamnoplavo odijelo sa sakoom koji se veže u struku. Spojila ga je sa štiklama i torbom u istoj nijansi te naposljetku izgledala sjajno u toj jednostavnoj monokromatskoj kombinaciji.

Takav tip poslovne elegancije sjajno bi pristajao i vojvotkinji od Cambridgea, koja, prema vlastitom priznanju, u privatno vrijeme preferira hlače i sigurno bi se rado odmorila od standardnih midi haljina i suknji koje prevladavaju u službenom dijelu njezina ormara.

Princeza Mary u hlačama na formalnoj visoko-političkoj večeri Princeza Mary u hlačama na formalnoj visoko-političkoj večeri (Foto: Profimedia)

Sve formalne večere u organizaciji britanske kraljevske obitelji do sada je odradila u haljinama, a Mary je i u takvim situacijama pomakla modne granice. Na večeru u sklopu Međunarodnog klimatskog summita koju je organizirala sa suprugom, princem Frederikom, došla je u hlačama i bluzi te tako pokazala da su i visokopolitičke i diplomatske prigode također dobra prilika za nošenje hlača.

Princeza Mary Princeza Mary (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju