Prirodna kozmetika Hvaroma hrvatski je brend inspiriran prije svega zdravljem tijela i našega najvećega organa, kože.

Galerija Hvaroma prirodna kozmetika - 4 Hvaroma prirodna kozmetika - 3 Hvaroma prirodna kozmetika - 1 +1 Hvaroma prirodna kozmetika

Autorica i formulatorica Ivana Jerković, oduvijek je bila zaljubljenica u ljekovito bilje. U djetinjstvu je s pokojnom bakom Marijom brala i prerađivala lokalno samoniklo bilje s obronaka Medvednice, poput gaveza, bazge, bršljana, divlje ruže i drugog bilja, a od njih su izrađivale balzame, čajeve, tinkture i druge preparate.

Drugi dio inspiracije svakako su joj ljeta provedena u Dalmaciji, točnije u Podgori, odakle je bila njezina druga baka Ilda. Kada je sa suprugom Vedranom krenula ljetovati u njegovoj obiteljskoj kući na otoku Hvaru (u selu Zastražišće), uskoro se stvorila ideja o iskorištavanju mirisnoga, samonikloga, ljekovitoga bilja kojim ovaj otok uistinu obiluje. Opojni mirisi iz lokalne destilerije hvarske lavande (odnosno lavandina), spojene s eteričnim uljima smilja, divljeg koromača, ružmarina i kadulje, koji se u zraku spajaju u prekrasnu cjelinu kada ljetno sunce ugrije otok Hvar, zaslužni su za naziv čitavoga brenda.

Dugi niz godina Ivana je proučavala dostupno joj ljekovito bilje i načine njegova korištenja, a paralelno s time educirala se kod aromaterapeutkinje Mirele Ilenić o izradi kozmetičkih preparata. Kombinirala je ove tradicionalne preparate s modernim kozmetičkim supstancama, sve dok nije došla do formulacija za koje je bila uvjerena kako zaslužuju da ih se stavi na tržište. Uz veliku potporu cijele obitelji, a ponajprije supruga Vedrana, u suradnji s ostatkom obitelji u tome je i uspjela te su do sada u dvije godine certificirali 14 proizvoda. U svome poslovanju surađuju i s hrvatskim OPG-ovima od kojih nabavljaju uzgojene biljke, bazna i eterična ulja, kako bi kozmetika bila što autentičnija.

Primjeri su eterična ulja hvarske lavande i smilja, ekološko ulje badema iz okolice Zadra ili pak biodimanički uzgojeni neven, mrkva i orah iz Križevaca. Ostalo je bilje samoniklo i najvećim ga dijelom bere osobno Ivana. Od suvremenih kozmetičkih supstanci koje koristi u svojim proizvodima ističu se Bakuchiol (biljna zamjena za retinol), peptidi (Hvaroma ulje za brže tamnjenje prvi je hrvatski proizvod na tržištu u kojem su upotrebljenji biomimetički peptidi), Citriodiol, vitamin C, hijaluronska kiselina, smola zmajeve krvi, antioksidansi iz lista masline te isključivo prirodni emulgatori, pojačivači apsorpcije, tenzidi te mirisi.

U ponudi imaju 4 vrste krema za lice prema tipu kože, dvije vrste seruma (uljni i hidratantni), mlijeko za čišćenje kože, pastu za zube, maslac i mlijeko za tijelo, kremu za ruke, balzam za masažu, ulje za brže tamnjenje te repelent, a od ostalih proizvoda nude i višekratne, pamučne blazinice. Na svaki pojedini proizvod izrazito su ponosni i za svaki od njih imaju odlične recenzije. Hvaroma je bila proglašena i najuspješnijim hrvatskim kozmetičkim brendom u 2022. godini, prema mišljenju čitateljica jednog poznatog ženskog hrvatskog portala.

Hvaroma kozmetiku možete pronaći na njihovoj internetskoj stranici, kao i u trgovinama hrvatske kozmetike te u nekim suvenirnicama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju