Ako odvodi nisu sasvim protočni, a voda iz sudopera ili umivaonika otiče sporije nego bi trebala, ne trebate odmah posezati za smrdljivim kemikalijama koje često i nisu baš jeftine

Tekućinu koja će u potpunosti očistiti odvode možete napraviti i sami. Kako je potpuno prirodna, ulijte ju jedanput na tjedan, a može se koristiti za kuhinju i kupaonicu.

Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti željezo

SASTOJCI:
papirnate ručnike
1/4 šalice sode bikarbone
1/4 šalice soli
1/4 šalice praška za pecivo
2 šalice kipuće vode

UPUTE:
1. Navucite rukavice i papirnatim ručnicima dobro očistite oko odvoda i odvod.

2. U posudi pomiješajte sodu bikarbonu, sol i prašak za pecivo.
Kombinacija sode bikarbone i soli otopit će naslage i tvrdokornu prljavštinu, dok će prašak za pecivo očistiti željezo. Protresite mješavinu te polovicu uspite u odvod.

3. Zatim ulijte kipuću vodu i pustite neka mješavina djeluje u cijevima otprilike sat vremena. Zatim isperite hladnom vodom.

4. Ako ova magična mješavina nije proradila, dodajte šalicu sode bikarbone i šalicu vinskoga octa. Kada se pomiješaju stvaraju pjenastu masu koja će sigurno u potpunosti odčepiti odvod. Za najbolje rezultate pustite neka djeluje preko noći pa ujutro ulijte kipuću vodu.

Kako bi imali što manje problema sa začepljenim cijevima, također pročitajte što nikada ne biste smjeli bacati u WC školjku

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju