Da je dojenje u javnosti dobrodošlo i da nijedna majka ne bi smjela doživjeti neugodnosti zato jer doji svoje dijete izvan svojeg doma poručile su majke koje su se u subotu okupile u zagrebačkom parku Zrinjevac na grupnom dojenju

Akcija grupnog dojenja održana je u subotu u parku Zrinjevac u Zagrebu u organizaciji udruge Roda. Okupljene mame dojile su svoje klince u javnosti žele poručiti da svaka majka ima pravo dojiti svoje dijete bilo kada i bilo gdje.

Mame su na Zrinjevcu dojile svoje klince u javnosti čime žele poručiti da svaka majka ima pravo dojiti svoje dijete bilo kada i bilo gdje

Grupnim dojenjem šalje se poruka da ograničavanje žene na dojenje u intimi šteti i trajanju dojenja te doprinosi stavu žene o dojenju kao nečem što ih ograničava.

Ovakve akcije provode se diljem svijeta, a u Zagrebu na javnom dojenju okupile su se i one majke koje doje na javnim mjestima, ali i one koje to ne čine jer im treba podrška zajednice.

'Dojiti se može svugdje u gradu: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju, ali vjerojatno je najljepše opustiti se na travnjaku i predahnuti dojeći. Ako to već niste, ove godine dojiti možete na Zrinjevcu', poručuju iz Rode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju