Frizerka slavnih i suosnivačica salona Nine Zero One u Los Angelesu, Riawna Capri, progovorila je o trendovima koji nas očekuju u svijetu kose u idućoj godini.


Na kraju 2018. godine, predviđajući trendove koji nas očekuju u 2019., najavila je da nas čeka odmak od zlatnih, osunčanih nijansi. No umjesto vraćanja na klasične platinaste nijanse kaže da nas čeka pomak prema nešto neutralnijem teritoriju, odnosno "prljavim brinetama" (engleski dirty brunette).

Kada je u pitanju "prljava brineta", radi se savršenom balansu između hladnih i toplih nijansi, odnosno o neutralnijim tonovima smeđe boje. Ova boja nije ni previše pepeljasta ni previše topla.

Nakon što je kosa tonirana, neutralne nijanse mogu trajati i po godinu dana. Ono što morate je svaka 3 do 4 mjeseca stavljati preljev

Izgled "prljave brinete", prema riječima frizerke Riawne Capri, postiže se tako da se na kosu prvo nanesu pramenovi, a onda se pomoću tonera za kosu, odnosno preljeva "smekšaju".

Ulazak u novu sezonu ne znači, kaže ova frizerka, da morate u potpunosti promijeniti boju kose. Ona svojim klijenticama pomoću preljeva samo "smiri" balayage ili ombre.

Što točno radi, objasnila je na vlastitom primjeru – tijekom ljeta vrhovi njezine kose posvijetlili su do te mjere da su postali plavi. Dolaskom jeseni ublažila ih je za nekoliko nijansi, a rezultat je bila frizura koju naziva "prljava brineta".

Kod "prljave brinete" ne bi se smjelo vidjeti mjesto prijelaza s jedne nijasne na drugu. Sam izgled ne bi trebao previše odstupati od prirodnih nijansi.

Dodatni plus "prljave brinete" jest činjenica da je laka za održavanje. Nakon što je kosa tonirana, neutralne nijanse mogu trajati i po godinu dana. Zato morate svaka tri do četiri mjeseca stavljati preljev.

Ako vam se možda čini da je ovo izgled za koji se možete pobrinuti sami kod kuće, stručnjaci savjetuju da ipak koristite pomoć majstora koji će postići pravu ravnotežu bež i pješčanih tonova.

Pogledajte i frizuru koja provjereno pristaje svakom obliku lica i tipovima kose.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju