Bob-frizura jedna je od najtraženijih i ove sezone, a sve više slavnih osoba mijenja svoju dugu kosu za nešto kratko i šik.

Galerija Mila Kunis Charlize Theron Kendall Jenner +3 Ludy Hale  

To i ne čudi s obzirom na to da frizer slavnih Larry King kaže da su rijetke frizure koje odolijevaju testu vremena i odgovaraju svima – a bob je, kaže, među njima.

Za mene je to vječni stil jer odgovara svima, od trogodišnjakinja do stogodišnjakinja. Nevjerojatno je dobra frizura na svim tipovima kose i prilagođava se svim oblicima lica, kaže.

Ukoliko imate gustu kosu, a želite bob frizuru, zamolite frizera da je stanji što je više moguće. Kada je u pitanju rjeđa kosa, bob će učiniti da izgleda gušće i punije

Podijelio je i savjete za postizanje idealnog boba.

1. Obratite pažnju na teksturu svoje kose.

Ako imate gustu kosu, s bob-frizurom mogli biste izgledati kao gljiva. Zato svoga frizera zamolite da stanji vašu kosu što je više moguće. Kada je u pitanju rjeđa kosa, bob će učiniti da izgleda gušće i punije.

2. Dobro razmislite o duljini prije šišanja.

Bob do ramena dat će vam elegantni izgled, dok će onaj kraći do obraza učiniti da izgledate više šik i karakternije. Ovisno o tome što želite postići, birajte duljinu.

3. Šiške i kovrče

U kombinaciji s bob-frizurom šiške se odlično slažu, ali prije šišanja šiški dobro razmislite želite li ih jer bi vam mogle brzo dosaditi. Bob je odlična frizura i za ljude s kovrčavom kosom – bitno je samo dobro ga prilagoditi vašim kovrčama.

A ako još razmišljate o ovoj frizuri, dobro je znati i da je bob idealan za svako godišnje doba. Proljeće, ljeto, jesen, zima – bob ide uz sve.

Dok ljeti možete raditi lagane valove u kosi, za zimsku sezonu zabava odlična je ravna verzija. I na kraju, radi se o frizuri koja pristaje i plavušama i brinetama. Da je to istina, potvrđuju i slavne dame u našoj galeriji.

Pogledajte i što je to "brazilska brineta" – tehnika bojenja kose zbog koje ne morate često kod frizera.

Charlize Theron Charlize Theron Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju