Prošlo je 28 godina otkako je 'Prljavi ples' doživio svoju premijeru. Skoro pa nema obožavateljice romantičnih filmova koja barem jednom nije pogledala priču o nenadanoj ljubavi između plesača Johnnyja Castlea i tinejdžerice Frances 'Baby' Houseman koje su utjelovili Patrick Swayze i Jennifer Grey. U nastavku vam donosimo zanimljive anegdote vezane uz film koje možda ne znate

1. Patrick je morao nagovarati Jennifer da prihvati ulogu u filmu. Prije 'Prljavog plesa' zajedno su radili na filmu 'Red Dawn' i nisu se najbolje slagali zbog čega je ona skoro odbila ulogu Baby. Naposljetku ju je Patrick uvjerio da bi to bila velika pogreška.

2. Za ulogu Baby natjecale su se Sarah Jessica Parker i Sharon Stone.

3. Patrickova supruga Lisa bila je na audiciji za ulogu Johnnyjeve plesne partnerice Penny. Producenti su Patricku kasnije priznali kako su bili uvjereni da će on prihvatiti ulogu u filmu samo pod uvjetom da Lisa glumi Penny i bili su spremni popustiti, ali s obzirom da ih to nikada nije tražio ulogu je ipak dobila Cynthia Rhodes. Nisam znao da imam toliku moć i nije mi palo na pamet tražiti ih to, rekao je glumac.

4. Na početku snimanja Patrick i Jennifer imali su trzavice. Scena u kojoj se Johnny ljuti na Baby dok uvježbavaju koreografiju jako je uvjerljiva, vjerojatno zato što je Patrick stvarno bio ljut na Jennifer koja se nije mogla prestati smijati.

5. Neke scene nisu uopće bile planirane, ali su na kraju ipak završile u filmu. Patrick i Jennifer zagrijavali su se za ples i izvodili svoju malu koreografiju uz pjesmu 'Love is strange', a redatelju se to toliko svidjelo da ju je na kraju odlučio staviti u završnu verziju filma.

6. Patrick je želio da Johnny na kraju bude s Penny. Bili su slični i puno realističniji par od Johnnyja i Baby. Taj moj prijedlog producenti su odbili i to je bila najbolja odluka. Ali kada su predložili da malo ublažim plesne scene s Penny na početku filma, odbio sam to. Brinulo ih je da su previše seksi i da će zasjeniti plesne scene s Baby. Znao sam da se to ne može dogoditi zbog audicije s Jennifer. Nije bilo sumnje da ćemo uspjeti stvoriti kemiju i tako je i bilo, napisao je Patrick u svojoj autobiografiji. 

7. Scene u jezeru snimane su na velikoj hladnoći. Sve scene u vodi odrađene su tijekom listopada, a temperature su se već spustile na nulu. Patrick i Jennifer stalno su drhtali i ni jedna scena nije snimljena iz blizine kako se ne bi vidjela njihova usta plava od hladnoće. Kako bi se stvorio privid ljeta, lišće na livadi u pozadini sprejem je obojano u zelenu boju.

8. Dizanje na kraju filma nije uvježbavano. Jennifer je bila prestrašena i odbila je vježbati prije snimanja. Na njezinu sreću, ona i Patrick odradili su ga iz prve i nikada poslije toga Jennifer ga nije izvodila.

9. Patrick je želio da se slavna rečenica 'Nobody puts Baby in the corner' izbaci iz filma.
Nije se mogao natjerati da ju izgovori ispred kamere jer mu je zvučala otrcano. Kada je, naposljetku, vidio film priznao je da rečenica ima svrhu i da bez nje film ne bi bio isti.

10. Film je umalo završio ravno na VHS-u. Tijekom prvog testnog prikazivanja film se nije svidio publici zbog čega su producenti razmatrali opciju da ga uopće ne puste u kino distribuciju i lansiraju ga direktno na VHS kazete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju