Ljubitelji ste kultnog filma Prljavi ples (Dirty Dancing) u kojem su glavne uloge imali Jennifer Grey i Patrick Swayze? U rokovniku zabilježite 23. kolovoza 2019. Baš taj petak rezerviran je za plesnu večer nadahnutu popularnim filmom na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u centru Zagreba.

Osim projekcije filma "Prljavi ples", glazbena selekcija bit će inspirirana tim filmom, a parovi će plesati upravo na popularne uspješnice iz ove slavne romanse kao što su “Be My Baby”, “Love Is Strange” te “The Time of My Life”, koje će izvoditi grupa Groove Cakes.

Program će se održati u sklopu Plesnih večeri na Zrinjevcu. Ovogodišnje izdanje jednog od omiljenih zagrebačkih ljetnih festivala na rasporedu je od 9. do 25. kolovoza, a u 17 dana donosi različite koncerte, plesne programe, ljetne gastronomske delicije i osvježenja na gastrokućicama.

Program s Glazbenog paviljona 9. kolovoza otvaraju Robert Mareković & The Swingers, a do 25. kolovoza posjetitelje očekuju koncerti i nastupi Zdenke Kovačiček, Groovy Cakesa, The Driftersa, DJ-a Nikole Marteka, Loud&Founda, The Good Foota, Scifidelity Orchestre, Od Tanga do rocka i DJ-a Oli Doboli Latin Style.

Plesne večeri na Zrinjevcu Plesne večeri i ove će se godine održati na Zrinjevcu u centru Zagreba (Foto: PR)

Svakoga dana od 20 do 23 sata održavat će se nastupi profesionalnih plesnih parova iz studija "Nicolas".

Plesne večeri na Zrinjevcu prvi put donose i filmske projekcije. Osim "Prljavog plesa" posjetitelji će moći pogledati blockbuster "Step Up: All In", europski film "Ples s Marijom" i britansku komediju "Walking on Sunshine".

Ova plesna manifestacija na Zrinjevcu dio je projekta Zagrebački vremeplov, koji u glavnom gradu Hrvatske različitim projektima oživljava romantični duh prošlih vremena. Održava se u kolovozu dugi niz godina te je postala prepoznatljivo događanje koje je zamišljeno po uzoru na nekadašnje plesnjake.

Projekt organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija. Cjelokupni program pronađite na Facebook stranicama Zagrebačkog vremeplova.

Otkrijte i zašto biste trebali posjetiti Grič:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju