Kako suzbiti želju za slatkom hranom 'misterij' je kojem se već dugo traže rješenja, mudruje se što bi moglo pomoći, no čini se da rješenje ne može biti jednostavnije. Naime, austrijskoj istraživanje utvrdilo je - želite li pojesti nešto slatko, otiđite se prošetati i želja će odmah nestati

Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u dvije grupe: jedni su šetali 15 minuta, a drugi su sjedili 15 minuta. Nakon toga izjasnili su se koliko im se jede slatko.

Umjesto da s kolegom na poslu komunicirate putem e-maila ili chata, ustanite se sa stolca i prošećite se do njega

Ispitanici koji su bili na nogama i kretali se značajno manje željeli slatko od ispitanika koji su sjedili. 'Hodači' su također kazali da znatno manje žude za slatkim poslije šetnje nego prije nje.

Evo kako ovaj 'trik' djeluje: fizička aktivnost ublažava stres koji može potaknuti debljanje. Uz to, hodanje može odvratiti pozornost od bilo čega što potiče želju za slatkim, poput besplatnih kolačića na uredskom druženju ili slatkiša koji su vam jednostavno pri ruci.

Stoga ako želite suzbiti potrebu za grickanjem, jednostavno se ustanite i prošećite. Umjesto da s kolegom na poslu komunicirate putem e-maila ili chata, ustanite se sa stolca i prošećite se do njega.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju