Ako vam u ovom trenutku ništa ne ide od ruke, za to možete okriviti – retrogradni Merkur. Poznavatelji astrologije s oprezom dočekuju razdoblje u kojem se ovaj planet prividno kreće prema unatrag zbog svog položaja u odnosu na Sunce. Naime, prema astrološkim vjerovanjima, upravo u tom razdoblju sve kreće po krivom, a to razdoblje apsolutnog kaosa u ovoj fazi traje od 7. do 31. srpnja.

Prvi su znakovi utjecaja retrogradnog Merkura smanjenja proaktivnost, udaljavanje od ljudi, sumnja u sebe i česta preispitivanja vlastitih osjećaja i(li) poteza. U ovom periodu svi i sve ići će vam na živce, a i vi ćete drugima stati na žulj.

Preporučuje se da u ovom razdoblju ni jedan horoskopski znak ne donosi nikakve važne odluke i ne upušta se u velike investicije. Od retrogradnog Merkura možete se zaštititi dobrom organizacijom, fleksibilnošću, dvostrukim provjeravanjem svega što napravite i izbjegavanjem negativnih misli.

Najviše problema do 31. srpnja mogu očekivati lavovi, rakovi, blizanci i strijelci, a u nastavku provjerite kako će točno retrogradni Merkur utjecati na njih i ostale znakove te koje bismo osobine trebali kontrolirati u ovom razdoblju.

1. OVAN

U ovom razdoblju do izražaja dolaze loše osobine znakova, a kod ovnova će prevladati impulzivna, tvrdoglava, egoistična i ljubomorna strana njihova temperamenta koja ih može uvaliti u razne nevolje na poslovnom i ljubavnom planu.

2. BIK

Vaša urođena nestrpljivost mogla bi se oteti kontroli u najgorem mogućem trenutku. Zapamtite da retrogradni Merkur ne voli ishitrene i nepromišljene odluke.

Plaža Oh, more, more: Kako se vaš horoskopski znak ponaša na plaži?

3. BLIZANCI

Sve vam brzo dosadi i stalno ste u potrazi za promjenom i novim izazovima, ali u ovom periodu očekuje vas gubitak motivacije. Stoga se nemojte začuditi ako odjednom osjećate potrebu za osamljivanjem i usporavanjem tempa. Prepustite se tom osjećaju i čekajte da se Merkur smiri.

4. RAK

Rakovima emocije inače ne daju mira, ali sada će sve osjećati dvostruko jače. Ono što vas ponekad pomalo stresira i ljuti sada će vas dovoditi do ruba živaca. U ovom stanju hiperosjetljivosti izbjegavajte važne rasprave s bliskim osobama.

5. LAV

Nakon uvjetno rečeno mirnog početka faze retrogradnog Merkura, lavove očekuje period zaboravljivosti koji može imati izrazito negativan utjecaj na njihov poslovni život. Vodite računa o započetim projektima, postavljenim rokovima i obećanjima koje ste dali suradnicima.

Plaža na Havajima Horoskop i putovanja: Kakav je ljetni odmor idealan za svaki znak?

6. DJEVICA

Kaos. Tako se u jednoj riječi može opisati ono što Merkur sprema djevicama. Srećom, pedantne djevice uvijek su organizirane i spremne za nepredvidive probleme, ali važno je da u ovom periodu ne "pregore" od brige i iščekivanja loših stvari. Smanjite negativnost na minimum i pokušajte se što manje nervirati.

7. VAGA

Vaga više od svega cijeni svoje odnose s bliskim ljudima, ali inače ugodnu i redovitu komunikaciju s njima poremetit će Merkur. Problematična komunikacija vage očekuje i na poslovnom planu, stoga se nemojte iznenaditi ako se odjednom nađete u žustroj raspravi s kolegama koja se može pretvoriti i u svađu.

8. ŠKORPION

Škorpioni se mogu utješiti činjenicom da će sve padove uzrokovane retrogradnom fazom Merkura u stopu pratiti – usponi. Očekuje vas stalna izmjena dobrih i loših situacija, stoga se nemojte navikavati ni na jedno ni na drugo.

Žena u bazenu Tko uživa, a tko se samo žali? 12 horoskopskih znakova i ljetne vrućine

9. STRIJELAC

Strijelci se ovih dana vjerojatno često pozivaju na tzv. Murphyjev zakon koji kaže: Sve što može krenuti naopako, krenut će naopako. Računajte na kvarove kućanskih aparata, svađe sa susjedima i sve ostale "svakodnevne" nevolje.

10. JARAC

Staloženi jarci izgubit će svoju slavnu smirenost. Inače ih je teško izbaciti iz takta, ali uz pomoć retrogradnog Merkura to će svima uspjeti.

11. VODENJAK

Spontani i neukrotivi vodenjaci uvijek raspoloženi za nove avanture neće imati volje za ništa. Kod njih nastupa razdoblje umora. Prepustite mu se i ništa nemojte raditi nasilu.

12. RIBE

Retrogradna faza Merkura pravo je razdoblje za – loše odluke. To bi ovaj put na svom primjeru mogle naučiti ribe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju