Od pjegica pa sve to staračkih pjega i ožiljaka, mnoge toga može učiniti naš ten neujednačenim. Tamne mrljice na koži mogu biti i posljedica akni.

Galerija Eucerin DermoPure Serum s trostrukim djelovanjem Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution Paula's Choice C15 Super Booster +4 Vichy Liftactiv B3 Dark Spots Serum

Kada nam se na koži pojavi prištić, želja je svima jednaka - da što brže zacijeli. Međutim, ponekad ostanu i posljedice u obliku mrljica koje su mnogima frustrirajuće, ali nisu neuobičajene.

No morate imati na umu je da sve zbog čega upala traje duže, kao što je čačkanje ili stiskanje, može povećati šanse za postupalnu hiperpigmentaciju.

U svakom slučaju, mrlje koje nastaju kao posljedica akni, ali i drugih uzročnika, problem su s kojim se bore mnogi i za koji pronalaze uspješna ili manje uspješna rješenja.

Na tržištu postoji cijeli niz proizvoda čija funkcija je, između ostalog, i smanjivanje odnosno izbljeđivanje tih mrljica. Njih sedam koji bi vam mogli pomoći izdvojili smo u nastavku.

1. Eucerin DermoPure Serum s trostrukim djelovanjem

Eucerin DermoPure Serum s trostrukim djelovanjem smanjuje postojane tragove akni i sprječava njihovo pojavljivanje. Osim toga, on sprječava nastanak nepravilnosti i umiruje kožne iritacije, a koži pruža dugotrajan suh i matiran izgled. Serum se koristi ujutro i navečer na temeljito očišćenoj koži.

Eucerin DermoPure Serum s trostrukim djelovanjem Eucerin DermoPure Serum s trostrukim djelovanjem (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution

Ovaj posvjetljujući serum za lice pomaže u smanjivanju tamnih mrlja, hiperpigmetnacije i tragova koji ostaju na koži nakon akni. Mogu ga koristiti osobe s normalnom, suhom, mješovitom i masnom kožom, a koristi se ujutro i navečer, nakon čišćenja kože. Za najbolje rezultate svakodnevno koristite i kremu sa zaštitnim faktorom.

Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution Kiehl's Clearly Corrective Dark Spot Solution (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Paula's Choice C15 Super Booster

Tri ključne značajke ovog proizvoda su te da će pomoću njega izblijediti smeđe mrlje, da umiruje kožu i da pospješuje blistavi izgled kože. Ovaj proizvod umanjuje i vidljive znakove starenja, zaglađuje kožu i štiti je od štetnih čimbenika iz okoliša.

Paula's Choice C15 Super Booster Paula's Choice C15 Super Booster (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Vichy Liftactiv B3 Dark Spots Serum

Ovaj serum smanjuje hiperpigmentacijske mrlje i bore i ujednačava ten. Ima nemasnu teksturu koja se brzo upija u kožu, a koristi se tako što se nekoliko kapi nanosi na čisto i suho lice ujutro i navečer.

Vichy Liftactiv B3 Dark Spots Serum Vichy Liftactiv B3 Dark Spots Serum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. La Roche-Posay Effaclar serum

Effaclar serum je koncentrat kiselina za eksfolijaciju u kombinaciji s umirujućim niacinamidom, koji ciljano djeluje na mitesere, prištiće, tragove nepravilnosti i vidljive pore. Ova formula koja ne iziskuje ispiranje, čisti i profinjuje kožu. Nanosi se navečer, nakon čišćenja kože.

La Roche-Posay Effaclar serum La Roche-Posay Effaclar serum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Biologique Recherche Lotion P50 PIGM 400

Lotion P50 PIGM 400 je losion za lice za eksfolijaciju i posvjetljivanje. Obogaćen je vitaminima koji nježno čiste kožu, posvjetljuju ten i ublažavaju izgled pigmentacijskih mrlja. Preporučuje se za trenutačna stanja sive kože i kožu s pigmentacijskim promjenama.

Biologique Recherche Lotion P50 PIGM 400 Biologique Recherche Lotion P50 PIGM 400 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. L'adria Brightening perfecting serum

Osnovna uloga ovog seruma jest ujednačiti ten i upustiti se u borbu protiv svih oblika hiperpigmentacijskih mrlja. Zbog svoje lagane teksture serumske emulzije, Brightening perfecting serum mogu koristiti svi tipovi kože.

Sedam maski za hidrataciju lica na kojima će vam koža biti zahvalna Žena nanosi masku za lice L'Occitane Immortelle dragocjena noćna maska za lice Nivea Cellular Expert Lift maska za lice u maramici +4 Biologique Recherche Masque Visolastine +

Pogodan je za mladenačku kožu sklonu mrljicama nakon prištića koje sporo blijede (PIH) te za zrelu kožu s pigmentacijskim mrljama uzrokovanima fotostarenjem.

L'ADRIA Brightening perfecting serum L'ADRIA Brightening perfecting serum (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju