Proizvode za sunčanje za zaštitnim faktorom obično povezujemo s ljetom, morem, bazenima..., ali je zaštitni faktor važno koristiti tijekom cijele godine. U ljetnim mjesecima on postaje postaje posebno bitan, pogotovo kada su u pitanju naši najmlađi.

Galerija Djecu je posebno ažno zaštititi od sunca La Roche Posay Anthelios nevidljivi sprej za djecu Eucerin Sensitive Protect Kids sprej za zaštitu dječje kože od sunca +4 Nivea protect

Mogućnost oštećenja kože na suncu nije nikakva izmišljotina, a kreme za sunčanje s visokim faktorom tu su da zaštite osjetljivu kožu djece kod koje postoji veća mogućnost oštećenja nego kod odraslih.

Za sigurnost kože ključno je odabrati dobar proizvod s visokim zaštitnim faktorom namijenjen dječjoj koži što znači da ne sadržava sastojke koji bi je mogli iritirati.

Zadatak odabranog proizvoda je da kožu najmlađih štiti od opeklina te da spriječi dugotraje nuspojave boravka na suncu među kojima je i povećani rizik od raka kože.

Korištenje proizvoda za zaštitnim faktorom mališanima će biti korisno za cijeli život.

Najveća razlika između proizvoda za sunčanje za odrasle i djecu je u tome da su oni za djecu formulirani imajući na umu osjetljivu kožu. Osim toga, kreme kreirane za djecu mogu biiti vodootpornije i lakše za nanošenje.

Naravno, proizvodi za sunčanje nisu dovoljni za zaštitu djeteta. Bitno je paziti i na odjeću i dodatke poput šešira, tražiti hladovinu i izbjegavati izlaganje suncu kada je ono najjače.

Mnogi u ljetnim mjesecima žele imati preplanuli ten Brzo tamnjenje: Pekmezi za divno preplanulu kožu bez dugog izlaganja suncu

Ulje za sunčanje možete napraviti sami Za preplanulu put: Napravite 100 posto prirodno ulje za sunčanje

Ako još uvijek niste nabavili proizvod sa zaštitnim faktorom za najmlađe, u našoj galeriji pogledajte njih sedam s visokim zaštitnim faktorom. 

La Roche Posay Anthelios nevidljivi sprej za djecu La Roche Posay Anthelios nevidljivi sprej za djecu (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Avon vodootporni sprej za sunčanje za djecu Avon vodootporni sprej za sunčanje za djecu (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju