Prošećete li ovih dana gradom može vam se učiniti kao da ste se vratili u 1970-e. Ulicama lijepe naše hodaju neke moderne hipijevke jer trapez traperice vratile su se na široka vrata. Ove kultne hlače stoje gotovo svakoj ženi, no ipak dobro je pripaziti uz što ih se kombinira. Pet pravila za savršen styling s trapez trapericama otkrila nam je dizajnerica Matija Vuica

Trapezice su obilježile šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, ali malo je poznato da su se nosile i puno ranije - još početkom 19. stoljeća! U to vrijeme pripadnici američke mornarice nisu imali standardiziranu uniformu pa su neki mornari počeli nositi hlače koje su od koljena prema dolje šire u zvonolikom obliku.

Trapezice će izdužiti svaku figuru, učiniti je vitkijom, suziti bokove. Čar ovog odjevnog komada je i u tome što žene inače drugačijih konfekcijskih veličina mogu ući u isti broj trapez traperica

Sredinom 1960-ih i žene su počele nositi trapezice koje su tada najčešće bile izrađene od trapera, a onda su postale zaštitni znak pripadnika hipi pokreta, znanih i kao djeca cvijeća. U 1970-ima ove kultne hlače nosili su svi.

'Trapezice će izdužiti svaku figuru, učiniti je vitkijom, suziti bokove. Čar ovog odjevnog komada je i u tome što žene inače drugačijih konfekcijskih veličina mogu ući u isti broj trapez traperica, naročito ako sadrže elastin. Samo pazite da u sastavu nema previše elastina jer će se onda sve ocrtavati' poručuje modna dizajnerica Matija Vuica.

1. Trapezice je najbolje nositi na cipele s platformom. Što se tiče duljine ne smiju biti prekratke već je dozvoljeno da sežu do poda. Noge će tada biti maksimalno izdužene.

2. Za dnevnu varijantu izaberite traperice svjetlije boje te ih kombinirajte uz obične bijele ili majice u boji te košulje. Za večernji izgled prikladniji je tamniji traper, a kako bi se čitav look podigao gornji dio treba biti svečaniji. Izbor s kojim nećete pogriješiti je čipkasta košulja ili bluza, a ako još ima i trapez rukave – pun pogodak.

3. Izbjegavajte nositi trapezice na ravne cipele. Postoji opasnost da ćete izgledati zdepasto, a osim toga trapezice na balerinke gube svoju draž.

4. Trapez traperice 'trpe' više nakita, naročito ogrlice. Dajte si oduška i ukrasite šarenim ogrlicama etno dezena, končanima, s kombinacijom perlica i perja… Izbjegavajte zlatni i srebrni nakit.

5. Želite li nositi apsolutni it komad ove sezone, izaberite trapezice od tankog bijelog trapera. Kombinirajte ih uz majice druge nijanse bijele, recimo prljavu bijelu, ili uz bež, krem boju,… Revolucija je to u modnim trendovima jer kombinirati čisto bijelu s drugim nijansama bijele nekad je bilo nezamislivo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju