Proljeće je godišnje doba koje sa sobom donosi jednu novu energiju, pa se svakodnevnica najednom čini življom i snažnijom. Događaju se promjene i u našoj garderobi, a dogode se i trenuci u kojima nam se mini suknja koja godinama leži na dnu ormara učini zanimljivim odabirom.

Osim što je proljeće sjajan povod za čišćenje i odbacivanje svega onoga što nam nije potrebno, ono je i godišnje doba u kojem se često na scenu vraćaju i neki davni modni trendovi i zaboravljeni odjevni komadi.

Ništa drugačija neće biti ni ova modna sezona. Modni stručnjaci već su najavili povratak starih trendova, između ostalih i onih koji su obilježili 90-e i rane 2000-e godine.

No, iako se vraćaju, za neke trendove nismo sigurni da će imati široku publiku. Već su mnogi odlučno rekli da će ih preskočiti, a svoje mišljenje o dijelu trendova koji će obilježiti sezonu i vi nam možete reći u našoj anketi.

Prije glasanja u nastavku teksta bacite pogled na četiri komada koji će prema najavama biti hit ovog proljeća, ali mnogi ih planiraju zaobići u širokom luku.

Sviđaju li se vama ovi proljetni trendovi?

glasova:

1. Mini, ali stvarno mini suknja

Modna kuća Miu Miu lansirala je mikro-mini suknju kao dio kolekcije za proljeće/ljeto 2022. godine.

Suknja je to o kojoj se u modnim krugovima puno raspravljalo proteklih tjedana i koja je postala čest prizor na Instagramu.

Prigrlile su je slavne dame i modne blogerice, a zahvaljujući ovoj suknji porastao je i interes za mini modelima. Međutim, iako su brojne žene spremne ovog proljeća uključiti mini suknje u svoje odjevne kombinacije, model koji je trenutno najpopularniji za mnoge je ipak prekratak.

2. Prozirne tkanine

Mikro-mini suknja nije jedini trend koji je podijelio žene. Prozirne tkanine također imaju svoj trenutak, tako da činjenica da je neki komad u trgovini proziran možda nije slučajnost.

Opcija koja je mnogim damama draža, pogotovo za svakodnevne prigode, je ona u kojoj prozirni komad ipak uključuje i podstavu.

3. Sportske sunčane naočale

Balneciagine sportske naočale prodaju se po cijeni višoj od 500 dolara i iako imaju svoje obožavatelje, imaju i vojsku onih kojima se nikako ne sviđaju ove naočale, kao ni povratak trenda.

4. Svjetlucave torbe

Ništa ne sjaji bolje na suncu ili plesnom podiju od svjetlucave torbice. Povratak ovog trenda mnogima će sigurno dobro doći prilikom odabira modnih kombinacija za nadolazeću sezonu vjenčanja, međutim jednako velik broj dama preskočit će ovaj trend.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju