Svaki horoskopski znak ima svoje prepoznatljive karakteristike. Može li se na temelju njih predvidjeti i modni ukus? Može, ako pitate astrologinju Stephanie Campos koja je za Elite Daily objasnila koji bi se modni trendovi za proljeće 2023. godine najviše mogli svidjeti pojedinom znaku. Tko bi u ormar trebao ubaciti resice, a kome bi garderoba trebala postati bogatija za pokoji zlatni odjevni komad? Provjerite u nastavku.

  Galerija Louis Vuitton, proljeće/ljeto 2023. Ulla Johnson, proljeće/ljeto 2023. Sacai, proljeće/ljeto 2023. +9 Armani, proljeće/ljeto 2023.

1. OVAN - statement remenje

Pripadnici ovog znaka stvoreni su za statement dodatke koji privlače pažnju. Ovnovi se isticati u gomili, kaže Campos i navodi remenje kao dodatak koji će njihove kombinacije učiniti efektnima. Modne kuće lansirale su brojne varijante upečatljivog remenja, poput predimenzioniranih modela s potpisom Louisa Vuittona rezervirane za najhrabrije trendsetere.

Louis Vuitton, proljeće/ljeto 2023. Louis Vuitton, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

2. BIK - kukičani komadi

Optimalan trend za bikove jer oni cijene finu izradu i detalje, a kao senzualan znak vode računa o teksturi koja se uklapa u njihovu garderobu, objašnjava astrologinja.

Ulla Johnson, proljeće/ljeto 2023. Ulla Johnson, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

3. BLIZANCI - džepovi

Takozvani radnički stil provlači se kroz broje kolekcije modnih kuća, a prepoznat ćete ga po komadima koji vizualno često podsjećaju na radne uniforme. Viđamo i komade u vojničkom stilu, a sve ih povezuju džepovi koji u novim kolekcijama poprimaju efektan predimenzioniran oblik.

Sacai, proljeće/ljeto 2023. Sacai, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

4. RAK - til i cirkoni

Mjesec vlada ovim znakom i zato će rakovi izgledati fantastično u nježnim i blještavim komadima inspiriranim mjesečinom.

Armani, proljeće/ljeto 2023. Armani, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

5. LAV - zlato

Uvijek u potrazi za centrom pažnje u kojem se tako dobro snalaze zahvaljujući urođenoj karizmi, lavovi su stvoreni za trend zlatnih odjevnih komada koji nikad ne prolaze neprimijećeno.

Tom Ford, proljeće/ljeto 2023. Tom Ford, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

6. DJEVICA - traper

Sve u njihovom životu mora biti smisleno i praktično, a to uključuje i odjeću. Za dnevne prigode nema praktičnijih komada od onih koji su napravljeni od trapera. Djevice će posebno uživati u komadima koje su same prekrojile iz svojih starih traperica ili jakni.

Givenchy, proljeće/ljeto 2023. Givenchy, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

7. VAGA - boje zalaska

Vladavina vaga zapravo označava prelazak iz jedne sezone u drugu, period kada dani postaju kraći i noći duže. Zato će se vage osjećati tako prirodno u bojama zalaska sunca, a te vibrantne nijanse garantiraju da će se istaknuti u gomili, kaže Campos.

Etro, proljeće/ljeto 2023. Etro, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

8. ŠKORPION - prozirni komadi

Škorpioni znaju moć seksepila i ne boje se demonstrirati to stavljajući svoje tijelo u prvi plan, napominje astrologinja. Trend prozirne odjeće ne jenjava, a nitko je neće nositi tako dobro kao škorpioni.

Chanel, proljeće/ljeto 2023. Chanel, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

9. STRIJELAC - resice

Konvencionalni krojevi i teksture ne zanimaju strijelce. Oni vole uzbudljive odjevne komade, a upravo su takvi komadi ukrašeni resicama ili još bolje - u potpunosti napravljeni od njih.

Bronx & Banco, proljeće/ljeto 2023. Bronx & Banco, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

10. JARAC - bež nijanse

Pripadnici ovog znaka vole igrati na sigurno kada je u pitanju moda i zato ćete ih često vidjeti u crnoj boji. Najbolja svjetlija alternativna ovoj svevremenskoj boji su jednako neutralne bež nijanse koje će se savršeno uklopiti u ormar jarčica.

Hermes, proljeće/ljeto 2023. Hermes, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

11. VODENJAK - optička iluzija

Niti jedan znak zodijaka ne voli avangardan dizajn više od vodenjaka. Za njih su stvoreni odjevni komadi bazirani na optičkoj iluziji, poput onih koje su u svojim kolekcijama predstavile modne kuće Schiaparelli, Bottega Veneta i Balmain.

Schiaparelli, proljeće/ljeto 2023. Schiaparelli, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

12. RIBA - cvjetne aplikacije

Cvjetni motivi za proljeće? Revolucionarno, dobacila bi sada Miranda Priestly. Međutim, ribe ovog proljeća mogu otići korak dalje i odabrati komade s aplikacijama u obliku cvijeta. S obzirom na njihovu nježnost i delikatnost, upravo bi ih taj trend mogao privući.

Acne Studios, proljeće/ljeto 2023. Acne Studios, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju