Pod redateljskome palicom Ivana Lea Lema nastala je predstava Propuh, papuče i paunica Gradskog kazališta mladih Split

Predstava \ "Propuh, papuče i paunica" naziv je predstave nastale prema istoimenom hitu Codyja Mcclaina Browna Foto: PR "Propuh, papuče i paunica" naziv je predstave nastale prema istoimenom hitu Codyja Mcclaina Browna. Pisac je svoju duhovitu knjigu posvetio razlikama između hrvatske i američke kulture te običaja. Knjiga je nastala na temlju njegovih blogerskih zapisa.

U njoj opisuje svoju evoluciju od stranaca do splitskoga zeta. Životopisnu knjigu redatelj Ivan Leo Lemo je odlučio uprizoriti u predstavu Gradskog kazališta mladih Split. U prvom djelu ona je temeljena na suvremenom cirkusu, a u drugom se tematiziraju problemi koji guše hrvatsko društvo.

U glumačkoj podstavi glume Bojan Brajčić, Aneta Matulić i Lidija Florijan.

Ovo je domoljubna predstava. Doslovno. Na kraju romana (zbirke blogova) po kojem smo je radili, pisac pronalazi svoj dom. To nije dom u kojem se rodio. To je dom koji je izabralo njegovo srce slijedeći trag ljubavi. Taj dom je naša slatka kiflica - Hrvatska.

U trenutku dok mnogi iz nje bježe, neki ekscentrici, poput našeg pisca, u nju dolaze i upoznajući je, zavole je. To je tako rijetko za čuti. I to je ono što me prvo kupilo u čitanju ovog romana. Dobro ljudi kažu da je ponekad potreban netko 'izvana' da bi nam ukazao na ono što imamo, što nedovoljno cijenimo, što pomalo gubimo i prema čemu smo nezahvalnih, istakao je redatelj Ivan Leo Lemo

Atraktivnu scenografiju potpisuje Vesna Rezić, a veselu kostimografiju Mirjana Zagorac dok je za koreografuju zadužen Leo Mjić.

U glumačkoj podstavi glume Bojan Brajčić, Aneta Matulić i Lidija Florijan, a predstava je na repertoaru 6. i 7. 4. 2018. godine u 20 sati. U video pogledajte najavu predstave.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju