Kada je 2001. godine pušten u kina film Oceanovih jedanaest u režiji Stevena Soderberga, postao je momentalni hit – i među muškom publikom i među pripadnicama nježnijeg spola.

Galerija

Ne samo da je imao intrigantnu i napetu priču o pljački (kasina), već su i glavne uloge imali neki od najpoznatijih i najatraktivnijih glumaca onog vremena poput Georgea Clooneyja, Brada Pitta, Matta Damona i Andyja Garcije. Štoviše, izuzev Julije Roberts koja glumi bivšu ženu Dannyja Oceana, svi su ostali likovi muškarci.

Oceanovih jedanaest zapravo je prerada istoimenog filma iz 1960. godine koji prati grupu prevaranata na čelu s Dannyjem Oceanom dok planiraju pljačku stoljeća odnosno trezor kasina u Las Vegasu sa 150 milijuna dolara. Vjeruje se da je inspiracija za film bila stvarna pljačka zgrade Brink's Securityja u Bostonu.

Jedan je to od onih filmova koji želimo gledati čak i kada znamo o čemu se radi i kako završava priča. Poanta je u maestralnoj provedbi pljačke, a ne u ishodu na kraju filma. Dakako, popularnosti filma pridonijela je i izvrsna kemija među glumačkom ekipom.

Osim Bernija Maca i Carla Reinera, koji su preminuli u međuvremenu, većina glumaca nastavila je uspješne glumačke karijere. Kako oni danas izgledaju, provjerite u našoj fotogaleriji.

Nekad i sad: Kako danas izgledaju glumci filma Oceanovih jedanaest? - 2
Brad Pitt je glumio Rustyja (Foto: Profimedia.hr / Getty Images)