Kada je 2001. godine pušten u kina film Oceanovih jedanaest u režiji Stevena Soderberga, postao je momentalni hit – i među muškom publikom i među pripadnicama nježnijeg spola.

Ne samo da je imao intrigantnu i napetu priču o pljački (kasina), već su i glavne uloge imali neki od najpoznatijih i najatraktivnijih glumaca onog vremena poput Georgea Clooneyja, Brada Pitta, Matta Damona i Andyja Garcije. Štoviše, izuzev Julije Roberts koja glumi bivšu ženu Dannyja Oceana, svi su ostali likovi muškarci.

Slika nije dostupna Nekad i sad: Kako danas izgledaju frajeri koji su obilježili devedesete?

Oceanovih jedanaest zapravo je prerada istoimenog filma iz 1960. godine koji prati grupu prevaranata na čelu s Dannyjem Oceanom dok planiraju pljačku stoljeća odnosno trezor kasina u Las Vegasu sa 150 milijuna dolara. Vjeruje se da je inspiracija za film bila stvarna pljačka zgrade Brink's Securityja u Bostonu.

Jedan je to od onih filmova koji želimo gledati čak i kada znamo o čemu se radi i kako završava priča. Poanta je u maestralnoj provedbi pljačke, a ne u ishodu na kraju filma. Dakako, popularnosti filma pridonijela je i izvrsna kemija među glumačkom ekipom.

Slika nije dostupna 10 slavnih dama koje izgledaju bolje danas nego u svojim 20-ima

Osim Bernija Maca i Carla Reinera, koji su preminuli u međuvremenu, većina glumaca nastavila je uspješne glumačke karijere. Kako oni danas izgledaju, provjerite u našoj fotogaleriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju