Pranje ruku je najučinkovitija zaštita od gripe. No, kako b s ruku uklonili gotovo sve viruse i bakterije, potrebno je ruke oprati na pravilan način, a u tome vam može pomoći zabavan trik od 30 sekundi

 
Virus gripe poprilično je otporan i lako se prenosi kapljičnim putem. Čak i kao se ne nalazite pored zarazne osobe, kapljice ostaju na predmetima oko vas i vrlo ih je lako prenijeti preko ruku do usne šupljine. 

Upravo zbog toga, pranje ruku je najučinkovitija zaštita od viroze. No ako i dalje perete ruke na uobičajen način, odnosno kao nakon korištenja zahoda, to ne znači da ste zaštićeni od gripe.

Stručnjaci objašnjavaju kako je jedini način da s ruku uklonite opasne uzročnike gripe ruke prati minimalno 30 sekundiNaime, kako b s ruku uklonili gotovo sve viruse i bakterije, potrebno je ruke prati na pravilan način. Stručnjaci objašnjavaju kako je jedini način da s ruku uklonite opasne uzročnike gripe ruke prati minimalno 30 sekundi. Tijekom tog vremena sapun ima maksimalan učinak.

Kako ćete biti sigurni da ste pravilno oprali ruke?

S obzirom na to kako je vrlo teško iz glave procijeniti sekunde, postoji mali trik koji svi znaju, a uz kojih će vam 30 sekundi proći u trenu.

Najpoznatija pjesmica na svijetu koju pjevaju djeca i odrasli diljem svijeta je 'Sretan rođendan ti'.

Upravo ova svima poznata pjesma traje točno 15 sekundi, a kao bi bili sigurni da ste s ruku uklonili virus gripe, dok perete ruke u sebi otpjevajte sretan rođendan dva puta za redom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju