Nisu rijetkost situacije u kojima dvije odrasle osobe osjete duboku emocionalnu i intelektualnu povezanost, ali njihova seksualna kompatibilnost jednostavno nije na istoj razini.

Oni nikada nisu raspoloženi za seks u isto vrijeme, odbija ih partnerov stil ljubljenja, seks im je obaveza, a ne užitak, a bilo kakav razgovor o problemu s kojima se trenutno susreću –jednostavno nije opcija.

Psiholozi kažu da je ova situacija sasvim normalna te da svatko od nas ima određenu seksualnu energiju koja se može, ali i ne mora, slagati sa seksualnom energijom našeg partnera.

Seksualna terapeutkinja Vanessa Marin 15 godina je proučavala razne oblike seksualne energije i došla do zaključka da ih postoji 11. Kako bismo imali ispunjen intimni život, naše seksualne energije trebaju biti slične, ili barem podnošljive.

U nastavku provjerite koja je vaša seksualna energija i usporedite je s energijom vašeg partnera.

1. Dekompresor

Osobe s energijom dekompresora usredotočene su na odredište, a ne na putovanje. Seks je način otpuštanja nagomilanog stresa, a orgazam je lijek koji će na kratko blokirati sve negativne misli, probleme i frustracije. Osobe s ovom energijom ne uživaju u seksu. 

2. Istraživač

Baš kao što ime sugerira, osobe sa seksualnom energijom istraživača stalno isprobavaju nešto novo, a intimni odnos s njima nikada nije dosadan. Zabava u seksu je nužna, a osobe s ovom energijom strastveni su ljubavnici.

3. Pošteni trgovac

Osobe s ovom seksualnom energijom vjeruju da je smisao seksa koliko daješ – toliko dobiješ. Nikad vas neće ostaviti zakinutima, ali neće vam niti dati više nego što su oni dobili od vas. Osobe sa seksualnom energijom poštenog trgovca uvijek teže balansu, a to ih nekad može poljuljati.

4. Davatelj

Osobe s ovom seksualnom energijom više su usredotočene na zadovoljstvo partnera, nego na vlastito zadovoljstvo. Partneri će reći da su to najbolji ljubavnici, ali često za prodaju svoje zadovoljstvo za osjećaj uzdignutog ega.

Kako bismo imali ispunjen intimni život, naše seksualne energije trebaju biti slične, ili barem podnošljive.

5. Čuvar

Čuvari su one osobe koje vas tijekom seksa neprestano ispituju jeste li dobro, boli li vas, kako se osjećate, sviđa li vas se određeni potez. Seksualna terapeutkinja smatra da su osobe s ovakvom energijom vjerojatno imale traumu u prošlosti pa moraju biti sigurne da vam seks maksimalno odgovara.

6. Gonitelj strasti

Osobe s ovom seksualnom energijom baš uživaju u seksu. Puno pričaju o seksu, humor im je pomalo prljav, imaju čvrsti stav i gard i puno samopouzdanja. Seks je za njih izvor veselja i zdravlja i treba im partner koji jednako razmišlja. Pasivnost u seks nije opcija.

7. Tragač za užitkom

Osobe s ovom seksualnom energijom obožavaju seks, ali su pomalo sebične. Baš kao dekompresorima, važniji im je orgazam od kompletne igre, ali ne koriste seks samo kao ispušni ventil, nego doista uživaju u njemu.

8. Prvak

Osobe sa seksualnom energijom prvaka stalno moraju dobivati potvrdu da su odlični u seksu. Smatraju da je seks jednako (ako ne i više) važan kao ljubav, povjerenje i tolerancija, a ako primijete da seksualni život nije kao prije, smatraju da je vrijeme za pozdrav.

9. Romantičar

Romantičari su osobe koje ne mogu odvojiti seks od emocija. Nikad neće stupati u odnos s osobama koje ne poznaju i u koje se nisu barem malo zaljubili. S romantičarima treba biti oprezan jer bi se vrlo lako mogli osjećati iskorišteni, primjerice, od prvaka ili tragača za uzbuđenjem.

10. Duhovnjak

Osobe s ovom seksualnom energijom u seksu vide dubinu, kakvu drugi ljudi ne vide. Za njih je seks transcendentno iskustvo, a filozofiranja o dušama koje napuštaju tijelo kako bi se povezale na nekim drugim razinama, čest je razgovor s duhovnjacima.

Slika nije dostupna Dosadio vam je doggy? Probajte froggy - novu pozu u seksu dobru za žensko zdravlje

Seksualna kompatibilnost Pašete li si? Pet znakova koji potvrđuju da ste pronašli svog idealnog partnera u krevetu

11. Tragač za uzbuđenjem

Za razliku od romantičara, tragači za uzbuđenjem žele samo seks i ništa više. Neki od njih mogu biti iskreni, a neki vam to neće ni priznati. Ako se nađu s osobom koja ima romantičnu seksualnu energiju, mogli bi je jako povrijediti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju