Neke stvari u životu su toliko dobre da ih volimo raditi na isti način, iznova i iznova, bez velikih promjena. Seks, smatraju stručnjaci, nije jedna od njih. Intima je izrazito bitna za čvrste i stabilne veze, a ako već napamet znate kako će izgledati seks s vašim dugogodišnjim partnerom, onda dolazi do zasićenja.

Isprobavanje raznih seksualnih poza može učiniti čuda za vaš odnos. Stručnjaci smatraju da se na taj način razvija povjerenje između partnera, a povjerenje je ključ uspješne i duge veze. Ako vam je dosadila misionarska, kaubojska, spooning ili doggy, isprobajte froggy.

Froggy - poza za nove stranice Kama Sutre

Znanstvenici su, proučavajući bizarne seksualne navike vodozemaca, otkrili inovativni seksualni položaj za koji smatraju da će promijeniti pojam ženskog zadovoljstva. Ovo istraživanje bi moglo poslužiti kao inspiracija za novu stranicu Kama Sutre.

Radi se o varijaciji na dobro nam poznatu obrnutu kaubojska pozu. Muškarac sjedi na rubu kreveta, a noge su mu čvrsto na podu. Žena treba sjesti na njega, okrenuta leđima, a noge treba jako raširiti i spojiti u petama.

Inspiracija za ovu pozu dolazi iz yoge koja ima brojne benefite za naše zdravlje. Ova poza je odlična za cirkulaciju, pomaže kod bolova u kukovima, kod hemeroida i pomaže za normalno funkcioniranje probavnog sustava. Žena je u froggyju u prvom planu pa može sama utjecati na svoje zadovoljstvo tako što će preuzeti kontrolu i odrediti tempo.

Par u krevetu Amazonka: Poza u seksu koju muškarci prvo odbijaju, a onda ih ostavlja bez teksta

Zabavan, ugodan i drugačiji seks

Ako više volite doggy, isprobajte još jednu zanimljivu pozu – leapfrog, što u prijevodu znači preskok. Iako je inspirirana s poskakivanjem žaba, ova poza ne uključuje preskakanje partnera za vrijeme seksa. Za uživanje u ovoj pozi, treba se spustiti na koljena i dlanove, kao kod doggy poze, ali čelo je potrebno nasloniti na krevet dok kukove podižete u zrak.

Par u krevetu I žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu

Na ovaj način možete osigurati najsnažniji seks do sada. Idealna je za parove koji uživaju u dubljoj penetraciji. Ovo je zabavan, ugodan i drugačiji položaj, a ako dodate i jastuke, doživjet ćete nezaboravno iskustvo, kaže Janet Brito, klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja iz Centra za seksualno zdravlje na Hawaiima.

Par u krevetu 1111 žena otkrilo: Poza u seksu koju stvarno ne volimo

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju