Prozirne cipele ciklički ulaze u modu i izlaze iz nje, i baš uvijek podijele mišljenja žena. Neke dame ih obožavaju jer vizualno produžuju noge, dok se druge u njima ne osjećaju najudobnije te ih izbjegavaju.

Galerija Prozirne cipele vizualno produžuju noge Bershka, 29,99 eura Deichmann, 14,99 eura +5 Mango, 69,99 eura

Prozirne cipele popularizirala je Pepeljuga, no umjesto staklenog modela koji se spominje u ovoj bajci braće Grimm, danas se rade praktičniji modeli napravljeni od vinila i plastike.

Prve moderne prozirne cipele napravio je Salvatore Ferragamo 1947. godine. Ili barem tako tvrdi autorica Linda O'Keeffe u svojoj knjizi Shoes: A Celebration of Pumps, Sandals, Slippers & More u kojima ih naziva nevidljivim cipelama.

Reserved, 19,99 eura Reserved, 19,99 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Danas se prozirne cipele mogu naći u kolekcijama većine poznatih dizajnera – od Christiana Louboutina do Stuarta Weitzmana, a rade ih i brojni street style brendovi dostupni i na hrvatskom tržištu.

Odabrati možete sve – od jednostavnih prozirnih natikača s potpeticom preko salonki ukrašenih blještavim aplikacijama do vrtoglavih platformi.

Zara, 49,95 eura Zara, 49,95 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Prozirne cipele stvaraju optičku iluziju da su noge duže nego što je to stvarno slučaj pa su ih zato prigrlile mnoge dame – povremeno ih nosi čak i španjolska kraljica Letizija.

Sviđaju li vam se prozirne cipele?

glasova:

Zavirite u fotogaleriju na početku teksta i pogledajte dio ponude prozirnih cipela i sandala iz hrvatskih trgovina i popularnih webshopova, a koji se mogu pronaći po cijeni od 10 do 70 eura.

Ana Gruica Uglešić: Prozirne cipele za vizualno produživanje nogu koje nose i kraljice Ana Gruica Uglešić na revij brenda Arileo u Splitu - 1 Ana Gruica Uglešić na revij brenda Arileo u Splitu - 3 Ana Gruica Uglešić na revij brenda Arileo u Splitu - 4 +2 Ana Gruica Uglešić na revij brenda Arileo u Splitu - 2

Kraljica Letizia: Dokaz da plastične štikle (ipak) mogu izgledati lijepo i elegantno Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia 2015. na prvoj pričesti svoje kćeri Leonor u plastičnim štiklama Kraljica Letizia u odijelu modnog brenda Pertegaz i štiklama Manola Blahnika +3 Kraljica Letizia

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju