Horizontalne prugice koje već stotinu godina ne izlaze iz mode, unatoč strahovima nekih, ne čine nas debljima već većim frajericama. Ipak, postoji nekoliko trikova kojima možete pribjeći u slučaju i najmanje sumnje. Ovih nekoliko prugastih komada pristaju svakoj figuri


Prugasti uzorak na ženskoj majici debitirao je davne 1917. U Parizu, kao odgovor Coco Chanel na utegnute ženske haljine koje su tada vladale modnom scenom. Inspirirana pariškim ribarima Coco je napravila prvu modnu revoluciju preuzevši muške elemente u ženskoj odjeći pa su prugice dugo smatrane feminističkom modnom izjavom.

Kako bi se izbjegao efekt viška kilograma kod običnih prugastih majici mnogi fashionisti savjetuju pravilo 90:10

Kroz povijest su po prugastim komadima bili poznati mnogi buntovnici i kulturnjaci kao što su Audrey Hepburn, James Dean, Marilyn Monroe ili pak Pablo Picasso. Stoga možemo samo zaključiti da vas horizontalne prugice koje već stotinu godina ne izlaze iz mode, unatoč strahovima nekih, ne čine debljima već većim frajericama. Ipak, postoji nekoliko trikova kojima možete pribjeći u slučaju i najmanje sumnje. Donosimo vam nekoliko prugastih komada koji će pristajati svakoj figuri.


1. Dijagonalne pruge na kritičnim područjima
Dijagonalne pruge zbunjuju oko promatrača i čine nas vitkijima. Suknja 'pencil' kroja može pristajati i ženi s jačim bokovima ako se na njoj nalaze dijagonalne pruge, a majica ili haljina s dijagonalnim ili zrcalnim dijagonalnim prugama mogu izdužiti cijelu figuru.


2. Pravilo 90:10
Kako bi se izbjegao efekt viška kilograma kod običnih prugastih majici mnogi fashionisti savjetuju pravilo 90:10, što znači 90 posto svjetlije boje na odjevnom predmetu naspram 10 posto tamnije. Time će iluzija jače konstitucije biti izbalansirana.


Duže opuštene košulje sa ili bez rukava odličan su izbor za one koje žele sakriti trbuščić i pokazati vitke noge

3. Horizontalne prugice koje prate siluetu
Nema straha od horizontalnih prugica ni kada prate liniju tijela. Ako se pak radi o opuštenijoj tunici ili haljinici, dojam vitkije figure popravit će remen ili trakica oko struka.


4. Nosivi i opušteni komadi nalik na mušku košulju
Duže opuštene košulje sa ili bez rukava odličan su izbor za one koje žele sakriti trbuščić i pokazati vitke noge. Ruska kragna s proširenim V izrezom ili otkopčana prva dva gumba stvorit će dojam izduženosti, a vaši nedostaci ostat će skriveni.


Ako ste prije izbjegavali prugice možda vas ovih nekoliko komada iz nove kolekcije modnog brenda F&F inspiriraju da ih češće nosite, a s obzirom da se prugice odlično slažu uz jednobojne komade i neizostavan crveni ruž, za još ideja o modnim kombinacijama ne propustite pogledati odabrani dio kolekcije brenda F&F.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju