Ne snalazite se u vlastitom ormaru? U kući nikad ne možete pronaći jamstveni list za pokvareni kućanski uređaj? Vaše probleme će riješiti prva profesionalna organizatorica života u Hrvatskoj


Kristina Brkić
s ponosom nosi titulu prve profesionalne organizatorice života u Hrvatskoj, čiji se posao sastoji od toga da svoje klijente nauči promijeniti životne navike.

Doktorica znanosti naišla je na knjigu ove tematike kada je bila trudna sa svojim prvim djetetom, te se par godina kasnije odlučila dodatno educirati u SAD-u.

Prva profesionalna organizatorica života tvrdi da Hrvati ne vole bacati stvari, zbog čega stvaraju kaos u svojim ormarima i domovima.

Organizatorica uglavnom održava tečajeve tvrtkama o dovođenju stvari u red, odnosno savjetuje ih kako zaposlenici mogu razviti organizacijske vještine. No tvrdi da može pomoći i brojnim Hrvatima koji pate od ‘istog’ problema.

Jako volimo čuvati stvari. Ne znam je li to posljedica prošlih vremena, ali je činjenica da se jako teško odvajamo od stvari, jako teško bacamo, te se izgovaramo s onom rečenicom Možda će mi trebati jednog dana.’

Upravo zato ormari su nam prepuni odjeće koju ne nosimo, a istovremeno tvrdimo da nemamo ništa za odjenuti.

Plaćamo skupe popravke za kućanske aparate jer ne možemo naći njihov jamstveni list, a ponekad i zaboravimo platiti račun za struju jer se izgubio među nerazvrstanom poštom.

Kristina Brkić tvrdi da organizacija ormara zahtijeva ovih 5 koraka:

1. Izbacivanje svih stvari iz ormara

2. Kategorizacija odjeće ili drugih predmeta po grupama

3. Vraćanje stvari u ormar po tim kategorijama kako bi se natjerali da uzet predmet uvijek stavimo na isto mjesto

4. Stavljanje predmeta koje ne koristimo u stražnji dio ormara, a stvari koje koristimo na dohvat ruke

5. Poklanjanje ili recikliranje stvari koje više nikad nećemo koristiti

U prilogu InMagazina pogledajte i druge korisne savjete prve profesionalne organizatorice života u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju