BIPA FASHION.HR započeo je u subotu ekskluzivnim revijama Marine Obradović i Ana Marie Ricov. Odvažnim, inovativnim i avangardnim dizajnericama pripala je čast otvoriti 23. sezonu najvažnije modnog događaja, u čijim su bojama oživjeli hodnici tajnovitog tunela Grič u samom srcu Zagreba


Prvu večer 23. po redu Fashion hr-a otvorila je revija Marine Obradović koja se krije iza branda Marina Design. Bazirana na osobnosti žene i potrebi da bude svoja i drugačija, nova kolekcija s potpisom ovog branda izrazito je nosiva i savršena za hladne jesenske dane.

Kolekcija spaja elemente lijepog i inovativnog, formirajući karakter i individualnost žene koja je nosi. Materijali koje dizajnerica koristi su topli, zimski u akromatskim bojama, a kolekciju prate kožne torbe branda RUKE, dizajnerice Marije Ivanković.

Njezine torbe su u prevladavajućim pastelnim bojama s crnom kao poveznicom, asimetričnih linija i čvrstih geometrijskih ručki i savršen dodatak Marininoj kolekciji.

Večer se nastavila slavljeničkom revijom Ana Marie Ricov, kojom je obilježila deset godina karijere i osvojila ovacije publike. Dizajnerica se pri izradi nove kolekcije inspirirala aktualnim globalnim trendovima u svijetu mode na koje želi upozoriti, a to je fast fashion proizvod.

U želji da pruži otpor takvim trendovima, Ana Maria Ricov odlučila je usporiti svoj proizvodni proces. Kao osnovni motiv provlače se komadi nastali tehnikom izrade tapiserija, a zanimljivo je da ih je dizajnerica sama izrađivala.

Kolekcija je u duhu suvremene žene, jake, odlučne, izrazito profinjenog stila. Glavnu priču nose jakne i kaputi, a kolekcijom se provlači tamniji kolorit, dubokih i teških boja.

Službeni make up sponzor BIPA FASHION.HR-a ove sezone je Maybelline New York – idealan partner zbog inovativnog, kreativnog i pristupačnog izričaja, dok je za make up manekenki zadužen vodeći make up artist Saša Joković. Za frizure manekenki na pisti zadužen je službeni sponzor Kevin Murphy na čelu s kreativnom direktoricom Katicom Topčić.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte dio novih kolekcija Marina Designa i Ane Marije Ricov koje su predstavljene na prvoj večeri Fashion.hr-a.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju