Ako posljednjih nekoliko dana imate osjećaj da vam baš ništa ne ide od ruke, slobodno za to okrivite Merkur. Naime, ovaj planet ušao je u svoju retrogradnu fazu 14. siječnja i kretat će se unazad sve do 3. veljače. Prema vjerovanjima astrologa, retrogradni Merkur negativno utječe na sve aspekte života, a u nastavku provjerite kojim će znakovima prirediti najviše nevolja.

 

1. OVAN

Pripazite na komunikaciju jer će se u narednim danima na kušnji naći vaši međuljudski odnosi. Izbjegnite čak i bezazleno tračanje jer bi vam ono dugoročno moglo naštetiti ili se čak pretvoriti u pravi sukob. Budite oprezni i prilikom korespondencije e-mailom ili porukama kako ih ne biste poslali u krive ruke.

2. BIK

Ako ste mislili kako je sada pravo vrijeme za početak rada na novom projektu, zaboravite to i zakočite sve dok se Merkur ne vrati u normalnu putanju jer bi ovaj retrogradni ciklus mogao snažno utjecati na vašu karijeru i ambicije. Umjesto na nove ciljeve, fokusirajte se na već započeti posao

3. BLIZANCI

Očekivano, Merkur će poprilično pogoditi blizance s obzirom na to da je njihov vladajući planet. Ovaj put najviše će se poigrati vašim emocijama. Blizanci se inače ponose svojom intuicijom, ali nemojte se voditi njome tijekom retrogradne faze Merkura. Bit ćete osjetljiviji nego inače, preplavljeni emocija i zato se suzdržite od donošenja odluka ili barem reagirajte uzimajući u obzir razum, a ne svoje instinkte koji bi vas mogli prevariti.

Slika nije dostupna Kineski godišnji horoskop: Što vašem znaku donosi godina tigra?

4. RAK

Rakovima bi Merkur mogao poništiti sav trud koji su dosad uložili u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Radovali ste se napretku, ali do 3. veljače očekuje vas stagnacija, pogotovo na poslovnom planu. Stara neslaganja s kolegama ili sukobi s nadređenima mogli bi isplivati na površinu, a probudit će se i vaše stare nesigurnost.

5. LAV

Pripadnicima ovog znaka Merkur donosi drame na ljubavnom planu. Nemojte se iznenaditi ako bivši partneri ponovo pokušaju stupiti u komunikaciju s vama. Prije nego odgovorite na njihove poruke ili pozive, sjetite se zašto su uopće postali bivši i isplatili se ponovo krenuti tim putem. Postat ćete nestrpljivi i imati potrebu riješiti probleme s partnerom koji vas već dugo muče, ali vjerojatno nećete naići na iskrenu komunikaciju kakvu očekujete.

6. DJEVICA

Usporite maksimalno jer vam Merkur ionako neće dopustiti da napredujete brzinom koju očekujete sami od sebe. Do 3. veljače imat ćete osjećaj da baš ništa nemate pod kontrolom, a upravo je to osjećaj kojeg se djevice najviše boje. Tradicionalno su organizirane, ali sada će gubiti stvari, zaboravljati na obveze i pokušati što smirenije preživjeti ovaj mali planetarni kaos.

Slika nije dostupna Što čeka vaš znak? Veliki horoskop za 2022. godinu

7. VAGA

Vagama će prva retrogradna faza Merkura u 2022. godini biti još teža jer se i njihov vladajući planet, Venera, također nalazi u retrogradnoj putanji. Bit ćete poprilično nemirni i zato nećete moći previše uživati u stvarima koje vas inače usrećuju. Merkur i Venera svojom će suradnjom najviše utjecati na vaš ljubavni život i donijeti vam probleme u komunikaciji s partnerom.

8. ŠKORPION

Pazite što pričate i s kim pričate. Tako bi se ukratko mogao sažeti najvažniji savjet škorpionima za preživljavanje retrogradnog Merkura bez većih posljedica. Do 3. veljače svoje mišljenje zadržite za sebe jer druga strana neće biti spremna na to da ga čuje.

9. STRIJELAC

Osjećat ćete neprekidnu potrebu za raspravama, ali nemojte se prepustiti tom nagonu. Sada nije vrijeme duboke diskusije koje inače obožavate jer biste mogli krivo shvatiti sugovornika ili pak nenamjerno nekoga uvrijediti. Pripazite i na financije te izbjegnite sve nepotrebne troškove.

Slika nije dostupna Horoskop: Jedna rečenica koja će vašem znaku obilježiti 2022. godinu

10. JARAC

Jarčevi bi posebno trebali voditi računa o troškovima jer Merkur retrogradno prolazi i kroz vaš sektor financija. Do 3. veljače pokušajte izbjeći velike investicije. Svoj budžet za siječanj restrukturirajte samo ako je u pitanju štednja, nikako ako mislite potrošiti više od planiranog.

11. VODENJAK

Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur događa se u vodenjaku pa je jasno zašto bi se pripadnici ovog znaka mogli osjećati malo izgubljeno. To je poprilično neobično za znak koji se zapravo voli izgubiti u nepoznatom, ali sada će proći kroz fazu preispitivanja svog identiteta i svrhe što bi ih moglo baciti u negativno raspoloženje.

12. RIBA

Iako su uvijek sklone dubokom promišljanju, tome će se posebno posvetiti do 3. veljače jer Merkur prolazi kroz sektor koji vlada njihovom podsvijesti. Pripremite se na mogućnost da se u vama probude stari problemi koje dugo zataškavate i dajte si dovoljno vremena i prostora za introspekciju kako biste se napokon suočili s njima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju