Ljetne vrućine, kratka odjeća i gole noge često nisu najbolja kombinacija. Bolno trljanje bedara "muči" gotovo svaku ženu jer ne znaju da prvu pomoć možda imaju u torbici.

Znaš što je najgora stvar ljeti? - načula sam iz razgovora dvije prijateljice koje su hodale ispred mene.

Imati široka bedra!

Odmah sam znala na što točno misli i da to nema nikakve veze s debljinom. Samo se rijetkima bedra uopće ne dotiču, a njihovo trljanje možda je najiritantnija stvar koja se ženama događa kada živa na termometru prijeđe 25 stupnjeva. 

A ovih je dana temperatura puno, puno viša...

Na sreću postoji jednostavan način kako možete spriječiti ovu ljetnu nelagodu koja je ponekad popraćena crvenilom te osipom.

Uzmite roll-on dezodorans. Ujutro ga nanesite na unutarnju stranu bedara i trljanje će prestati. Pobrinite se samo da roll-on ne sadrži alkohol i aluminij. 

Roll-on se ponaša kao lubrikant, a pružit će vam i osjećaj ugode, ako je koža na tim mjestima već iziritirana. Nakon prvog nanošenja mirni ste nekoliko sati pa ga je poželjno namazati još nekoliko puta tijekom dana.

Osim roll-on dezodoransa, gotovo isti efekt ima i suhi šampon za kosu.

Pouzdani dezodoransi koji ne sadrže aluminijske soli Žena MBR Cream Deodorant, 47 eura L'Occitane dezodorans u balzamu Citronovac, 17,70 eura +2 Borotalco Pure Original Freshness, 3,80 eura

Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema Krema za tijelo Afrodita Sun Care jogurt poslije sunčanja, 12,10 eura L'Occitane bademovo koncentrirano mlijeko, 51 euro +4 La PIEL ulje za sunčanje limun/ananas, 14,90 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju