Poput glazbe ili svjetlosti, i boje utječu na naše raspoloženje i osjećaje, a neke od drevnih kultura, uključujući, egipatsku i kinesku, koristile su boje u svrhu liječenja. Zašto nas baš neka boja više privlači od druge i kako nas drugi doživljavaju kada nosimo određenu boju, još je predmet rasprava mnogih psihologa. Iako je doživljaj određene boje subjektivan, postoje pojedine karakteristike koje se vežu za određenu boju ili osobu koja je nosi

Od sedam boja u spektru postoji jedna koju vidimo, ali se u njemu ne nalazi. Radi se o magenti, crvenoljubičastoj boji koju nose vesele i optimistične osobe koje često motiviraju ljude oko sebe.

Prvo nazvana fuksijom, crvenoljubičasta boja preimenovana je u magentu kako bi slavila pobjedu Talijana i Francuza nad Austrijancima kod istoimenog talijanskog gradića davne 1859. godine.

1. Strastvene i hrabre osobe biraju magentu jer traže balans u svakom dijelu svog života i ne boje se staro ostaviti za sobom i krenuti u nove pobjede.

2. Oni koji uživaju u malim stvarima i svakodnevno pokazuju inicijativu
u svi poljima njihovog života vole biti okruženi magenta bojom. Zato vole gadgete i stvari koje olakšavaju svakodnevicu.

3. Oni su zaljubljenici u tehnologiju i njezin napredak;
novinari, zaposlenici u novim medijima ili oni koji moraju ili žele biti u svakom trenutku umreženi. Izvrsni u povezivanju informacija, ljudi i sredstava, i s odličnim okom za detalje nerijetko su izabrani za vođe timova.



4. Praktični su i vode vrlo organiziran život, ljubitelji magente nikako nisu konformisti.

5. Ljubitelji magente imaju bujnu maštu, spontani su i slobodnog duha pa ne vole pravila i zabrane, a život gledaju na malo drugačiji način.

6. Kreativni su i to je posebno vidljivo prilikom uređenja doma.

7. Smjeli su i samouvjereni što pokazuju upotpunjujući modni stil ovom bojom.

Magenta boju rado odijevaju mnoge zvijezde poput Jennifer Lopez, Taylor Swift, Catherine Middleton i Jessice Albe, a neke od njih otišle su i korak dalje pa su svoju kosu vrlo hrabro obojale u ovu iznimnu boju.

Jenny McCarthy, Cara Delevigne, Katy Perry i Nicki Minaj samo su neke dame koje su magentom u kosi proslavile dolazak proljeća prijašnjih godina. Magenta je i ovo proljeće IN, pa nemojte propustiti priliku uskočiti u bilo koji komad obojan ovom posebnom bojom.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju