'Ljubav je slatko ropstvo, a brak ropstvo bez slasti' Goetheova je izjava koja sudeći po brojnim celebovima i njihovim instant brakovima itekako drži vodu. Doznajte koji su najkraći brakovi poznatih u Hrvatskoj i svijetu

1. Britney Spears i Jason Alexander
Brak između dvije mlade zvijezde trajao je samo jednu noć a Jason je bio njezin dečko iz davnih dana. Svoje sudbonosno da izrekli su, gdje drugdje već u Las Vegasu.

2. Denis Roman i Carmen Electra

Ovaj neobičan par također se vjenčao u popularnom Vegasu. U braku su ostali svega 9 dana, nakon čega je kontroverzni košarkaš zatražio razvod.

3. Cher i Gregg Allman
Samo tri dana nakon što je okončala jedanaestogodišnji brak sa Sonyjem Bonom Cher se upustila u novu avanturu sa svojim tadašnjim producentom. Rastavu je zatražila samo 10 dana poslije.

4. Zaza Gabor i Felipe de Alba
Legendarna glumica se udavala čak devet puta, a njezin najkraću brak je trajao svega jedan dan.

5. Liza Minelli i David Gest
Popularna pjevačica i glumica imala je vjenčanje iz snova kojem se jako veselila, ali unatoč tome u braku su izdržali svega šest mjeseci. Liza iza sebe ima četiri braka te isto toliko razvoda.

>> 30 razloga zašto je brak mrak!

>> Brak umanjuje tjeskobu i depresiju

Iako bi brak trebao biti svetinja, u holivudskim krugovima vjenčanja i rastave su vrlo popularni. No niti Hrvatska ne zaostaje za ostatkom svijeta, a razlog najkraćih domaćih brakova svaki puta je bila ženska nevjera.

6. Lana Pavić i Ivor Vucelić

Jedna od domaćih rekorderki rastala se nakon samo dva mjeseca, a uzrok je bila njezina navodna nevjera.

7. Paola Poljak i Dominik Sedlar
Nakon samo 14 mjeseci braka razvela se bivša loto djevojka Paola Poljak. Razlog je također nevjera, ali niti dan danas nije razjašnjeno s kime je Paola imala navodnu nevjeru.

8. Vlatka Pokos i Josip Dikan Radeljak
Brak između Vlatke i Josipa je trajao godinu i četiri mjeseca, nakon čega ju je Dikan izbacio iz kuće. Pjevačica i voditeljica je kasnije priznala kako je počinila prevaru s Talijanom Fabriziom.


Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju