Ideal ljepote koji djevojčicama postavlja lutka Barbie već dugo podiže prašinu, jer njezine nerealne proporcije preuskog struka i dugih nogu kojima ne može konkurirati niti Gisele Bundchen nameću standarde koje je nemoguće ostvariti. No, da niti svijet plastike nije savršen, dokazuje fotografija koja kružeći po internetu izaziva podsmijehe jer pokazuje ne tako savršenu Barbiku bez šminke

Gotovo svaka djevojčica kutiju s igračkama i djetinjstvo pamti po svojoj prvoj ili najdražoj Barbie lutkici.

Mnoštvo šarene robice, baš kao i modnih dodataka poput cipela i torbica kupuje se za tu vitku lutkicu, dok je njezina svilenkasta kosa stvorena za malene prstiće koji predano izrađuju pletenice i ukrašavaju je improviziranim ili pak posebno izrađenim ukrasima njezinog proizvođača, tvrtke Mattel.

>> Je li Barbika spremna izgubiti kosu?

Kako izgleda kada njezin utjecaj preraste u opsesiju, pokazuju gotovo zastrašujući primjeri živih Barbie lutkica prenaglašenih očiju, prćastih nosića i porculanskog tena koje svojim tutorilima šminkanja na kanalu Youtube privlače na tisuće fanova.

>> Živa Barbika: Noge koje će svi primijetiti

No, protuteža takvoj zabrinjavajućoj opsjednutosti viralna je fotografija koja pokazuje Barbiku bez šminke.

S podočnjacima i upalih očiju, žutih zubi te bez sočne boje usana postala je lutka koja bi mogla poslužiti kao rekvizit u zdravstvenom odgoju koji pokazuje što našem licu čini nedostatak svježeg zraka i neuredan način života.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju