Film ‘Moj tjedan s Marilyn’ koji se trenutno prikazuje u hrvatskim kinima nastao je prema istoimenom književnom predlošku, dnevniku Colina Clarka romantično povezanog s filmskom ikonom. Želite li se upoznati s ovom zanimljivom ljubavnom pričom javite nam se I možda baš vi dobijete jedan od tri primjerka knjige koji daruje izdavačka kuća V.B.Z.

Moj tjedan s Marilyn dnevnik je Colina Clarka, trećeg pomoćnika redatelja filma Princ i plesačica, u kojem on opisuje što se dogodilo između njega i Marilyn za vrijeme snimanja u Londonu. Ovi dnevnički zapisi, osim što dočaravaju atmosferu sa snimanja filma i, iz prve ruke, otkrivaju sve o romantičnom jednotjednom druženju mladog Britanca i glumice, ponajprije su ljubavno pismo najsjajnijoj filmskoj zvijezdi ikada.

Godine 1956., odmah nakon diplome na Oxfordu, dvadeset i trogodišnji Colin počinje raditi na setu filma koji režira Laurence Olivier, a glavna glumica je Marilyn Monroe. Ona se radovala radu s velikim Olivierom, a on se nadao da će mu film s njom osigurati puna kina i dašak holivudskoga glamura. No najljepša žena svijeta i legendarni glumac nisu se najbolje slagali. Monroe je tada bila na medenom mjesecu sa suprugom, slavnim dramatičarem Arthurom Millerom.

Bila je nesigurna, kasnila je na snimanja i pila previše tableta. Pedantni Olivier, opsjednut točnošću, nije imao strpljenja za nju i snimanje se pretvorilo u kaos.

Kad je Miller otišao u Pariz, rad s Marilyn postao je gotovo nepodnošljiv. Opterećena kritikama velikog redatelja, ona se okreće mladom Colinu koji joj pruža utjehu. Uskoro bježe zajedno s filmskog seta, a Colin postaje njezin pouzdanik i saveznik…

Clark piše nepretenciozno i razigrano, no njegov pogled na svijet filma 1950-ih i aktere tadašnjeg jet-seta istovremeno je i oštar i ciničan. Prema njegovim riječima, ova knjiga skromna je počast ženi koja mu je promijenila život, a čiji život, što će zauvijek žaliti, on nije mogao spasiti.

Želite li osvojiti jedan od tri primjerka koji vam daruje izdavačka kuća V.B.Z. trebate točno odgovoriti na pitanje – kako se zove autor knjige ‘Moj tjedan s Marilyn’ te imati malo sreće. Autor je Colin Clark, a sretnici dobitnici su Darija Mitrović, Ivana Nikolić i Anita Mišak.Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju