18 tisuća ljudi - toliko ih se sinoć natiskalo u zagrebačku Arenu na koncertu Đorđa Balaševića. Oni koji su odrastali uz njegove stihove, oni koji su uz njih proživjeli najbolje godine i oni koji ih tek uče - puna su 4 sata pjevali u glas. Zagreb se zaželio Balaševića, ali i on Zagreba

'Dobra večer Zagrebe, mislio sam malo na tebe...' - Počeo je Đorđe Balašević dugo očekivani koncert. Do posljednjeg mjesta ispunjenom Arenom prolomio se vrisak oduševljenja. Zavrtio se četverosatni ringišpil najvećih hitova novosadskog kantautora.

'To su stvari koje ja čekam isto toliko koliko ih čeka i publika i mislim da je u tome tajna, tog međusobnog poštovanja i da smo se zaželeli jedni drugih i da smo se rastali onda kad smo mislili moglo bi možda još malo', komentirao je Đorđe Balašević snagu emocija na četverosatnom koncertu u zagrebačkoj Areni. No nije htio komparirati koncerte u ostalim hrvatskim arenama. Na to gleda kao na jedinstveni veliki događaj, koji mnogi njegove kolege neće doživjeti nikad u životu.

>> 'Ovo je nešto što mnoge moje kolege neće doživjeti nikad u životu'

>> FOTOGALERIJA: Balaševićev četverosatni spektakl u Areni

O svojoj najdražoj pjesmi kantautor ne želi ni razmišljati: 'Nemam najdražu pjesmu. To zavisi od raspoloženja, jer ima ih, priznajem, dražih od ostalih, ima ih koje uopće ne izvodim, ali uvijek su tu među mojim favoritima 'Protina kći', 'Portret mog života', 'Bezdan', balade uglavnom. Ja sam ipak depresivac iz ravnice. Pjesme bržeg tempa volim izvoditi zbog publike koja uživa u tome, ja sam ipak više skon baladama.'

Balašević se osvrnuo i na vremena u kojima živimo i nije ih okarakterizirao kao optimistička, no naveo je u čemu vidi i osjeća snagu. Naravno tu je i anegdota o tome kako carinici gledaju na poznatog glazbenika kad uvide da sa sobom poslije nastupa nosi priličan broj plišanih zečeva.

Balašević večeras promovira svoj film 'Kao Rani Mraz' koji je inspiriran njegovom pjesmom o Vasi Ladačkom. Kako bi sam rekao 'još jedna predstava je završena', ali planira se vratiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju