Bijela kuća je i ove godine tradicionalno zasjala u božićnom ruhu. Ovogodišnja tema ukrašavanja nazvana je 'Jednostavni darovi'. Božićno drvce koje je u Bijelu kuću stiglo na kolima koja su vukli konji dočekala je prva dama Michelle i njezine kćeri Sacha i Malia

Bijela kuća je ove godine zasjala u crvenim, plavim i zlatnim bojama, a centralno božićno drvce darovao je farmer Christopher Botek.

'Bijela kuća zaslužuje najbolje i najljepše drvce, a izuzetno smo ponosni što je to drvce naraslo na našoj američkoj farmi', rekao je Botek kojemu je ove godine pripala čast da baš njegovo drvce zablista u Plavoj sobi.

>> Michelle Obama pokazala božićno ruho Bijele kuće

Božićno drvce visoko je 5,5 metara baš kao i svake godine i gotovo da dotiče strop u Plavoj sobi. Ukrasilo ga je osoblje Bijele kuće, a pomogli su i izabrani volonteri.

Ovogodišnja tema ukrašavanja je nazvana 'Jednostavi darovi', a slavi jednostavna zadovoljstva i tradiciju koja donosi sreću tijekom Božića i cijele godine.

Ukrasi su izrađeni od prirodnih materijala, sušenog cvijeća i naranča te različitog voća, pa šetnja kroz Bijelu kuću nudi pravi simfoniju mirisa i okusa.

Mnoge će najviše oduševiti dječji kutak s ukrasima koje je izradilo 300 mališana, a centralnu poziciju je zauzeo ljubimac obitelji Obama, pas Bo.

Glavnu blagovaonu u Bijeloj kući i ove godine krasi maketa Bijele kuće izrađena od bijele čokolade i đumbira, krasi ju i namještaj izrađen od čokolade.

Rapsodija mirisa i okusa stvorila je blagdanski osjećaj u kojem će uz predsjedničku obitelj uživati i posjetitelji kojih se ove godine očekuje više od sto tisuća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju