Iako ju je određeni dio javnosti zapamtio kao bivšu manekenku i suprugu Paula McCartneyja Heather Mills je svoj doprinos svijetu dala na puno drugačiji i jači način

Heather je ispričala Fani sve o svojoj nesreći kada je prije dvadeset godina izgubila nogu, a pričale su i o njenom humanitarnom radu zbog kojeg su je Richard Branson i Hillary Clinton prozvali najhumanijom ženom na svijetu.

Najpoznatija svjetska humanitarka već više od 20 godina pomaže drugima. Poznata je kao aktivistica za prava životinja, sudjeluje u akcijama razminiravanja, a najupečatljiviji je njezin doprinos invalidima s obzirom da je i sama izgubila nogu.

Svoj je hendikep pretvorila u najveću prednost, pa se tako i okušala u britanskom showu 'Dance on Ice'. Tamo je pokazala svoje klizačko plesno umijeće.

Poznata je kao aktivistica za prava životinja, sudjeluje u akcijama razminiravanja, a najupečatljiviji je njezin doprinos invalidima s obzirom da je i sama izgubila nogu.

'Mislila sam da nikada neću moći klizati', priznala je Heather.

Život joj nije uvijek bio lagan, s devet godina ju je ostavila majka, brinula se za obitelj jer je njezin otac završio u zatvoru.

Heather je sama pokrenula posao i postala milijunašica s 19, no brzo je shvatila kako novac nije najvažnija stvar na svijetu. Ostavila je sve u Engleskoj i otišla na skijanje u Sloveniju gdje je upoznala Renatu Matijašević. To prijateljstvo ju je zbližilo s našim krajevima pa je tijekom rata pomagala invalidima.

Heather i njezina dobrotvorna udruga opskrbili su protezama oko 40 tisuća invalida diljem svijeta.

Nakon što je zbrinula toliko invalida i nju je pogodila nesreća. Dok je prelazila cestu u Londonu udario ju je policijski auto i morali su joj amputirati nogu.

'Nisam bila ljuta, vjerojatno zato što sam vidjela da postoje i gore stvari', rekla je Heather.

Zbog Heather krzno više ne nosi ni Paris Hilton, a ne koristi ga ni brand Burberry.

Najviše se ponosi svojom kćeri. Imala je šest pobačaja i dvije izvanmaternične trudnoće, doktori su joj rekli kako nikada neće moći imati djecu, pa svoju djevojčicu smatra najvećim čudom.

Zbog razvoda od Paula McCartneyja pretrpjela je teško razdoblje kada su se mediji okrenuli protiv nje, no na kraju je dobila ono što je zaslužila - ispriku medija.

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju