Aukcijske kuća Christie's i Julien's pripremile su pravu poslasticu za sve kolekcionare koji žele u posjedu imati fotografije ili predmete svojih idola

Fotografije Richarda Avedona izložene u Parizu i 650 predmeta slavnih koji će se naći na aukciji početkom prosinca na Beverly Hillsu pod okriljem aukcijske kuće 'Julien's' prava su poslastica za obožavatelje i kolekcionare.

Crno bijele fotografije Stepahnie Seymoure, Natassje Kinski i Mariylin Monroe izložene u Parizu sigurno će izazvati veliki interes.

Na aukciji u Los Angelesu će se među 650 simbola pop kulture tako naći i vojnička jakna koju je nosio John Lennon i odjevni predmeti koji su simbolizirali stil Michaela Jacksona, ali bit će i onih bizarnijih predmeta kao što su rendgenske snimke glave Alberta Einsteina te kostim koji je sašiven za Jacksonovu čimpanzu Bubbles.

Posebno će biti predstavljene kolekcije suvenira koji se vežu uz Beatlese i Johna Lennona.

'Rijetko imamo priliku vidjeti neke komade odjeće koje je nosio Lennon i zbog toga je je ova aukcija posebna jer će na njoj upravo takvi predmeti postati dostupni', izjavio je direktor aukcije Martin Nolan.

Među predmetima je i jakna Michaela Jacksona koju je nosio u spotu za pjesmu 'Beat it' i njegove rukavice s turneje 'Bad'. Zapravo se očekuje da će interes za njegove predmete biti velik obzirom da je ipak riječ o globalnoj ikoni zbog čega ljudi iz cijeloga svijeta žele u nekoj svojoj kolekciji posjedovati neki simbol toliko popularne zvijezde.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju