Poznati dizajner i kreativni direktor modne kuće Dior uhićen je u četvrtak navečer u Parizu zbog anitsemitskih uvreda kojima je zasuo jedan francuski par. Vodstvo Diora već je sljedećeg dana smijenilo dizajnera s njegove pozicije u modnoj kući

Osebujni modni dizajner John Galliano u četvrtak navečer uhićen je zbog antisemitskih optužbi koje je u pijanom stanju uputio židovskom paru u pariškoj židovskoj četvrti Marais.

Policiju su pozvali okupljeni očevici za vrijeme incidente koji se odvijao pred mnogobrojnim okupljenim Parižanima i turistima u toj popularnoj četvrti.

'Svjedoci tvrde kako je John Galliano psovao te izgovarao uvrede antisemitske prirode prije nego li je direktno napao par. Obje su strane dale izjave, kao i očevici te zaposleni u restoranu gdje se napad dogodio' izjavio je izvor blizak policiji.

Ubrzo se oglasilo i vodstvo modne kuće Dior koje je suspendiralo dizajnera s njegove pozicje kreativnog direktora.

'Dior ima razinu nulte tolerancije prema bilo kakvim antisemitskim ili rasističkim verbalnim ili drugim ispadima' riječi su izvršnog direktora Diora Sidneya Toledana.

>> VIDEO: Modni kist Johna Galliana očarao Pariz

>> Kada se egzotične ljepotice ukrcaju na brod Johna Galliana

Dizajner rođen na Gibraltaru od 1996. godine kreativni je direktor francuskog modnog diva Dior te se često ističe kao jedan od omiljenih dizajnera mnogih popularnih dama poput Madonne, Naomi Campbell te Kylie Minogue.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju