Volite li putovanja i povijesne znamenitosti, onda je ova priča kao stvorena za vas jer vjerovali ili ne, u samo pola sata možete obići i razgledati rimski koloseum, toranj u Pisi ili pak čitavu Veneciju. Posjetili smo park 'Mala Italija' u kojem se nalazi 275 savršenih maketa

Italija ima dugu i bogatu povijest kada je riječ o umjetnosti. Slike, skulpture i arhitekture razlog su zbog čega je ova zemlja postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Ako nemate vremena i novaca obići ovu prelijepu zemlju, probajte svoje putovanje započeti u parku 'Mala Italija' pored Riminija, gdje na jednom mjestu možete vidjeti najpoznatije talijanske znamenitosti.

Riječ je o parku koji se prostire na 85 tisuća kvadratnih metara, a u kojem se nalaze čak 275 povijesnih građevina u svom mini izdanju.

Minijature su umanjene 25 do 50 puta, a izrada maketa detaljan je i težak posao jer osim dimenzija koje su morale precizno prenositi građevine poput kosog tornja u Pisi, rimskog koloseuma ili milanske katedrale ručno su oslikane do najsitnijeg detalja.

Izrađuju ih minijaturisti, a uspjeli su napraviti čitavu Veneciju u omjeru 1:5 koja se, osim veličinom, gotovo i ne razlikuje od originalne.

>> Mjesta koja morate posjetiti prije nego nestanu

>> Deset najljepših otoka na Mediteranu

Jedna od najstarijih, ali i najatraktivnijih maketa je rimski koloseum u kojem se vjerovali ili ne, održavaju prave mini predstave.

Ovaj fascinantni park doista jest Italija u malom, pa ako ste planirali posjetiti susjednu nam zemlju svakako svratite i do parka 'Mala Italija'.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju