Volite li putovanja i zanimljiva odredišta svakako posjetite španjolsku pokrajnu Kataloniju. Osim bogate povijesti i zanimljive kulture, ova turistička destinacija nudi i prekrasne kilometarske plaže te 300 sunčanih dana u godini.

Španjolska pokrajna Katalonija poznata je po prekrasnim malim gradovima, a svaki od njih krije dio bogate i zanimljive povijesti.

Na obali Sredozemnog mora leži Taragona, gradić španjolske Katalonije koji postoji još od petog stoljeća prije krista, a kojeg karakteriziraju romantične stare ulice, mir i ugoda.

No grad ima i bogatu povijest, a dokaz su brojne arhitekture koje datiraju iz rimskog carstva, a najzanimljiviji su ostaci rimskih zidina koje su nekada štitile grad te amfiteatar iz 19. stoljeća, koji je jedan je od najsačuvanijih u Europi.

No gradić ne privlači turiste samo bogatom povijesnom baštinom, već i prekrasnom pješčanom obalom.

Katalonija krije još jedan prekrasan mali grad smješten na pola puta između Taragone i Barcelone.

Grad Sitges ima zanimljivu povijest koja se veže uz poznatog Facunda Bacardija izumitelja najpoznatijeg Rum na svijetu.

S 300 sunčanih dana u godini ovo je i poznata turistička destinacija koja posjetiteljima nudi 17 tropskih plaža dugačkih čak 18 kilometara te tri marine, a jedna od atrakcija je i 'Ulica grijeha' omiljeno okupljalište gay populacije.

I dok je Bacardi proslavio Sitges, isto je napravio Salvador Dali s Figuerasom, gradom koji čuva sva njegova djela.

>> Otočje Phi-Phi - smaragdno more i vrhunska zabava

>> Istražili smo azijske puteve opijuma

I stara prijestolnica Gerona ima svoj šarm koji se veže za stoljećima staru arhitekturu te najveću gotičku građevinu u Evropi koja je doista vrijedna divljenja.

Ovo je samo dio ljepota i tajni koje krije prekrasna Katalonija pa ako imate priliku svakako je posjetite i uživajte u čarima koje pruža.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju