Nema sumnje da je ovo godina kraljevskih vjenčanja. Led su u travnju, pred 1900 uzvanika i dvije milijarde TV gledatelja, probili princ William i Catherine Middleton. Sad je red na Albertu II. od Monaka i njegovoj dugogodišnjoj djevojci, bivšoj plivačici iz Južnaofričke Republike Charlene Wittstock

U kneževini, koja vjenčanje prijestolonasljednika čeka više od 50 godina (1956. vjenčali su se Albertovi roditelji Rainer III. i hollywoodska diva Grace Kelly), odlučili su da će kraljevski pir trajati dva dana, 1. i 2. srpnja (civilno i crkveno).

Armani nepoželjan?
Vjenčanje stoljeća, ono Williama i Kate, zaobišla je većina državnika, a na ovom će se pojaviti svi, uključujući francuskog predsjednika Sarkozyja i trudnu mu suprugu Carlu Bruni. Osim njih, na svadbi, na kojoj će biti više od 3000 gostiju, nazočit će i holivudska imena poput Demi Moore i Ashtona Kutchera, Rogera Moora, ali i brojne zvijezde manekenskog neba koje s Albertom dijele burnu prošlost. Jedna od gošći bit će i Naomi Campbell te Karl Lagerfeld.

Kreator zadužen za dizajn mladenkine vjenčanice, Giorgio Armani, izostavljen je s liste uzvanika. Samom vjenčanju prethodit će zabave te koncert Eaglesa na monageškom stadionu.

Inače, rijetko tko je vjerovao da će se Albert, poznat kao pravi plejboj, oženiti. Zbog njega je 2002. čak i mijenjan ustav Monaka u kojem je stajalo da će kneževina, ne dobije li on sina, potpasti pod francusku upravu. Izmjenom je pravo nasljeđivanja 'palo' na njegove sestre i njihovu djecu. Sam Albert, pak, isticao je da mu prijestolje nije važno. Čini se da se u 53. godini predomislio.

Izvanbračna djeca
Što se pak tiče djece, velika mrlja kneževske obitelji Grimaldi upravo su djeca koju Albert ima iz izvanbračnih afera. Kćer Jazmin, danas 19-godišnjakinju, nije želio priznati dok mu je otac bio živ. Sina Alexandera priznao je nakon DNK analize i danas za njega skrbi plaćajući mjesečno 10 tisuća eura alimentacije.

Charlene je pak prava cura iz naroda koja, kažu, neodoljivo, ne samo izgledom, podsjeća na Albertovu pokojnu majku Grace Kelly.

>> Princeza koja će zasjeniti Catherine Middleton

>> VIDEO: Top 10 najljepših kraljevni svih vremena

Godine 2006., kad je veza s Albertom postala ozbiljna, prekinula je plivačku karijeru i posvetila se dužnostima zaručnice jednog princa. Ipak, nastavila se družiti s plivačkom elitom pa će joj tako jedna od djeveruša biti slavna Franziska van Almsick, a među gostima će biti i Ian Thorpe.

Kako je nemoguće pobjeći od usporedbe s britanskim vjenčanjem, valja spomenuti da i Albert i Charlene imaju impresivnu zbirku suvenira, od šalica, preko razglednica do majica sa svojim likom. Premda je masama prvo vjenčanje bilo uzbudljivije, svjetskom jet-setu milije je ovo u Monaku (Agencija VLM).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju