Od redatelja ‘1001 noći’ na male ekrane stigla priča o modernom ‘kumu’ koji mora zatomiti ljubav kako bi ostao vjeran tradiciji. U toj raskošnoj seriji 'Ljubav i kazna' jedan od glavnih mamaca za publiku je najtraženiji i najpopularniji glumac Turske, Murat Yildirim

Trideset i jednu godinu godine star Murat Yildirim ponovno osvaja hrvatske gledateljice kao Savaš u raskošnoj seriji 'Ljubav i kazna' koju od ponedjeljka po petka imamo prilike gledati na NovaTV-u.

Ovog muževnog magneta za žene već smo imali prilike gledati u seriji 'Asi' u kojoj je utjelovio Demira, jednako poštenog, romantičnog i plemenitog kao što je to Savaš, čovjek koji modernim životom živi daleko od svoje obitelji.

Nakon što mu u prometnoj nesreći poginu otac i brat, Savaš je prisiljen postati glava tradicionalne mračne obitelji. Pod velikim je utjecajem majke Šahnur koja inzistira da on konačno shvati kako je dio tradicionalnog svijeta. Unatoč tome što se oženio šogoricom Čiček Savaš ne prestaje misliti na lijepu Jasemin koja mu je uzela srce za sva vremena.

Premda velika glumačka zvijezda, trenutno u utrci za nagradu najboljeg turskog glumca, Murat se glumom počeo baviti iz hobija.

>> Murat Yildrim: Srcolomac koji je požurio u brak

Naime, njegov profesionalni put kao diplomiranog inženjera strojarstva trebao je krenuti u nekom sasvim drugom smjeru. Svoju prvu ulogu ostvario je zahvaljujući ocu, profesoru koji je u slobodno vrijeme radio na školskim predstavama.

>> William Levy spreman zavrtjeti guzom na štangi

Od 2008. godine je u braku s glumicom Burçinom Terzioğlu koju je zaprosio nakon što je ona preživjela lakšu prometnu nesreću. Izjedana ljubomorom na Tubu Büyüküstün, jednom od najljepših turskih glumica koja je snimala s s Muratom, Burçin je odlučila iznenaditi svog dečka na setu u Antakyiji te je na putu doživjela prometnu nesreću.

Danas su žene širom svijeta zahvalne što je ovaj inženjer i nesuđeni bubnjar odabrao glumački poziv i tako postao jedan od razloga zbog kojih TV večeri postaju prava poslastica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju